Žunić: Akcija “Oluja” predstavlja genocid

VIDEO K9: Juče je povodom predstojeće godišnjice hrvatske vojne operacije "Oluja" predsednik Koordinacije udruženja izbeglih i raseljenih u Srbiji, Milan Žunić, izjavio da je hrvatska akcija „Oluja“ 4. avgusta 1995. godine kruna uništavanja svega srpskog u Hrvatskoj i da predstavlja genocid.

0
25

Godišnjica velikog stradanja srpskog naroda u operaciji hrvatske vojske nazvane „Oluja“ obeležava se 4. avgusta.

Ovim povodom Milan Žunić, predsednik Koordinacije udruženja izbeglih i raseljenih u Srbiji, istakao je da je jedan narod nestao sa područja na kojem je živeo i dodao da je naš zadatak da svedočimo o tom zločinu.

Predsednik udruženja izbeglih, raseljenih i doseljenih „Zavičaj“ Nenad Abramović je, podsećajući na sve zločine Hrvatske nad Srbima u periodu 1991-1995. godine, ukazao na činjenicu da su se izbeglice uklopile u život u Srbiji i doprinose da ona bude bolja i uspešnija. Zahvalio je  predsedniku Srbije što je omogućio da se u proteklih nekoliko godina obeležava 4. avgust kao datum stradanja, ali i zamerio vlasti što još nije ispravila nepravdu prema borcima iz RSK, jer im se ni novim zakonom nije priznao ratni staž od 1992-1995. godine.

Žika Ivanović, veteran Crvenih beretki osvrnuvši se na godišnjicu koja se približava naglasio je da se istorija ne sme zaboraviti.

Podsećamo, Dan sećanja na sve stradale i prognane u oružanoj akciji “Oluja” biće održan sutra na Trgu slobode u Novom Sadu, sa početkom u 20 časova, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.