Zrenjaninsko Narodno pozorište proslavilo 180. rođendan

VIDEO K9: Narodno pozorište Toša Jovanović iz Zrenjanina, svečanom akademijom je obeležilo 180 godina postojanja.

0
204

Zrenjaninsko Narodno pozorište “Toša Jovanović” svečanom akademijom i dodelom priznanja obeležilo je značajan jubilej – 180 godina postojanja.

Program je počeo nastupom pevačkog društva ,,Prepodobni Rafailo Banatski’’ nakon čega su se obratili direktor pozorišta Ivan Francuski i zamenik gradonačelnika Saša Santovac a pored toga prisutni su imali priliku da pogledaju songove iz predstave ,,Bilo jednom u Banatu’’, monolog glumca Jovice Jašina kao i da čuju nešto više o monografiji autora Stanka Ž. Šajtinca i Dragana Rajačića.

Zamenik gradonačelnika Saša Santovac istakao je da je NP Toša Jovanović svedok svih istorijskih dešavanja na ovim prostorima.

Na velikoj sceni Narodnog pozorišta dodeljena su priznanja i nagrade glumcima i ostalima koji su zaslužni za rad i opstanak pozorišta u proteklim godinama. Nagrađeni su i glumci dramske scene Jovan Torački i Dragan Đorđević.

Pozorište će u narednom periodu realizovati nekoliko dramskih i lutkarskih predstava. Sezonu otvara nova predstava Gospodin Mokinpot (Izbavljenje iz patnje), a u januaru se prema najavama očekuje još jedna predstava, komedija, na dramskoj sceni NP Toša Jovanović. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.