Zrenjaninsko Narodno pozorište proslavilo 180. rođendan

VIDEO K9: Narodno pozorište Toša Jovanović iz Zrenjanina, svečanom akademijom je obeležilo 180 godina postojanja.

107

Zrenjaninsko Narodno pozorište “Toša Jovanović” svečanom akademijom i dodelom priznanja obeležilo je značajan jubilej – 180 godina postojanja.

Program je počeo nastupom pevačkog društva ,,Prepodobni Rafailo Banatski’’ nakon čega su se obratili direktor pozorišta Ivan Francuski i zamenik gradonačelnika Saša Santovac a pored toga prisutni su imali priliku da pogledaju songove iz predstave ,,Bilo jednom u Banatu’’, monolog glumca Jovice Jašina kao i da čuju nešto više o monografiji autora Stanka Ž. Šajtinca i Dragana Rajačića.

Zamenik gradonačelnika Saša Santovac istakao je da je NP Toša Jovanović svedok svih istorijskih dešavanja na ovim prostorima.

Na velikoj sceni Narodnog pozorišta dodeljena su priznanja i nagrade glumcima i ostalima koji su zaslužni za rad i opstanak pozorišta u proteklim godinama. Nagrađeni su i glumci dramske scene Jovan Torački i Dragan Đorđević.

Pozorište će u narednom periodu realizovati nekoliko dramskih i lutkarskih predstava. Sezonu otvara nova predstava Gospodin Mokinpot (Izbavljenje iz patnje), a u januaru se prema najavama očekuje još jedna predstava, komedija, na dramskoj sceni NP Toša Jovanović. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.