Zrenjaninski fantomi dobili policajca i kameru

Predstavnici Pokreta ujedinjenih fantoma koji ispred zrenjaninske Gradske kuće štrajkuju glađu zbog vode u tom gradu, dobili su, kako kažu, svog policajca i kameru.

226

Za večeras je u 18 časova na zrenjaninskom Trgu slobode, zakazan protest građana zbog problema koje građani imaju sa neispravnom vodom za piće u tom gradu.

Zbog vode od ponedeljka štrajkuju glađu predstavnici Pokreta ujedinjenih fantoma koji su postavili šator ispred zrenjaninske Gradske kuće.

Dvojicu Zrenianinaca juče su posetile predstavnice Asocijacije slobodnih odbornika, predvođene Draganom Rakić.

Tu smo zbog podrške ovom dvojcu i zbog toga što je građanima u Srbiji potrebno da budu slobodni, da se slobodno izražavaju, navela je Rakićeva, a prenosi list Danas.

“Sve ovo je posledica stanja demokratije u zemlji, institucije ne rade svoj posao, blokirane su i otuđene od građana, dijaloga nema, pa zato imamo primere da građani preuzimaju stvar u svoje ruke. Upoznati smo sa problemom koji Zrenjanin ima sa vodom, svaka odgovorna samouprava bi trebalo da reši taj problem. Zahtevi štrajkača su realni, oni se bore za opštu stvar, javno dobro, zato mislim da bi ovaj trg trebao da bude pun Zrenjaninaca. Jako je važno da budemo solidarni, rekla je Rakić prilikom posete Zrenjaninu.

Asocijacija slobodnih odbornika broji 700 odbornika, koji su nakon protesta i “Sporazuma sa narodom” sada u situaciji da se sami organizuju, pokreću teme u dogovoru sa građanima, a dijalog je to što nedostaje na svim nivoima, rekle su vršačke odbornice.

Tokom posete vršačkih odbornica primećeno je da je na jednom od prozora Gradske kuće, iznad štrajkača, osvanula kamera kojom se snimaju Miljan Čičić i Milan Pernat iz Pokreta ujedinjenih fantoma.

“Tokom tri dana protesta niko od nadležnih nije nam se obratio, ali smo zato dobili svog policajca i kameru. Kao u Velikom bratu”, našalio se Miljan Čičić.

(Danas.rs)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.