Zrenjaninci zatrpani snegom

VIDEO K9: Građani Zrenjanina i dalje muku muče sa snegom, a pojedine ulice su, kako kažu kolege sa KTV-a, još uvek u ledenim okovima.

384

Ekipe zimske službe čištile su u centru grada teškom mehanizacijom sneg koji je ovih dana paralisao Zrenjanin.

Dok se centar grada polako oslobađa snežnog pokrivača u sporednim, ali i u glavnim ulicama situacija je i dalje dramatična. Stanovnici ulice Marka Oreškovića sa zebnjom izlaze iz svojih domova jer neraščišćene staze i debeo sloj leda koji je okovao puteve predstavljaju pravu opasnost kako za pešake, tako i za vošače.

Neadekvatna reakcija zimske službe za čije je angažovanje izdvojeno 33 miliona dinara prouzrokovala je brojne probleme taksi službama, službi hitne pomoći, transportu robe i ljudi.

Zabeleženo je više slučajeva proklizavanja vozila i masovno lomljenje granja i manjih stabala u svim delovima grada. Tokom vikenda došlo je do nestanaka struje i havarija na vodovodnoj mreži, a nekoliko zgrada imalo je problema sa centralnim grejanjem.

Do sada je prijavljeno preko 20 oštećenja automobila zbog lomljenja masivnijih grana.
Većina puteva je i dalje neprohodna, polomljene grane dodatno otežavaju kretanje ljudi i vozila, a građani nemoćno očekuju da zimske službe opravdaju sredstva koja su izdvojena za njiho angažovanje i oslobode Zrenjanince iz ledenih okova. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.