Janjić: Zrenjanin dobro mesto za život

VIDEO K9: Izgradnja industrijskih zona i promocija Zrenjanina kao mesta pogodnog za investiranje dali su dobre rezultate koji su vidljivi Zrenjanincima, rekao je gradonačelnik tog grada Čedomir Janjić u emisiji Otvoreni ekran.

0
444

Zrenjanin je centar Srednjeg Banata i, pored Pančeva, najveći grad u tom delu Vojvodine, u kojem živi oko 123.000 stanovnika, od kojih 83.000 u samom Zrenjaninu, a ostali u nekim od 22 naseljena mesta, precizirao je Čedomir Janjić.

Sankcije, ratni i poratni period, međutim, učinili su da nekad veliki industrijski centar izgubi dobar deo tržišta

“Međutim, negde 2005, 2006. godine odlučili smo da pravimo pre svega nove industrijske zone, pokušavamo da promovišemo Zrenjanin kao dobro mesto za investiranje i mogu da kažem da u nekoliko poslednjihj godina ne ide nam loše što se toga tiče”, rekao je Janjić.

U poslednje tri godine, prema Janjićevim rečima, u Zrenjaninu je otvoreno više od 5.000 novih radnih mesta, što je za ovaj grad veliki broj.

“Ako pogledamo da je 2012. godine bilo preko 12.000 nezaposlenih, sad imamo ispod 4.000, mislim da je to veliki napredak. Zrenjaninci su vredni ljudi, vole svoj grad i velike su lokal-patriote i trudimo se da grad ulepšavamo svakim danom, ali naravno trudimo se i da bude stvarno dobro mesto za život i mislim da ima pomaka”, naveo je Janjić.

Jedna od bolnih tačaka u Zrenjaninu bio je problem pitka vode iz vodovoda, koji je ove godine, prema Janjićevim rečima, skoro rešen zavšetkom izgradnje prečistača i fabrike vode.

Kompletnu emisiju “Otvoreni ekran” možete pogledati OVDE.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.