“Zora” odsvirana za GINISA!

VIDEO K9: Dvadest i troje đaka i profesora Muzičke škole Isidor Bajić upisali su se u Ginisovu knjigu rekorda. Oni su sa svojih 66 ruku, odnosno 230 prstiju, uspeli da na samo jednom klaviru odsviraju kompoziciju napisanu specijalno za tu priliku.

161

Dvadeset i troje đaka i profesora Muzičke škole Isidor Bajić, uspelo je da obori Ginisov rekord u broju ljudi koji u isto vreme sviraju jedan klavir.

Oni su u septembru, u Gradskoj kući, uz prenos na Trgu Slobode i na društvenim mrežama, na jednom klaviru svirali petominutnu kompozciju „Zora“, koju je Ivan Marković, bivši učenik škole Isidor Bajića, a sada student Akademije umetnosti u Novom Sadu, napisao specijalno za tu priliku.

Ideja da probaju na ovaj način da se upišu u knjigu svetskih rekordera potekla je na Odseku za klavir Muzičke škole, kao jedan od načina da se klasična muzika približi publici, na atraktivan i nesvakidašnji način.

Pre učenika novosadske muzičke škole, Ginisov uspeh u ovoj vrsti sviranja na klaviru prethodno su zabeležili srednjoškolci u Italiji, BiH i Holandiji.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.