Zlato, stimulansi i tartufi zaplenjeni na Batrovcima

VIDEO K9: Carinici na Graničnom prelazu Batrovci ovih dana imaju pune ruke posla. U dva slučaja su tokom vikenda zaplenili skoro kilogram zlatnog nakita i veliku količinu stimulativnih tableta, a u jednom od pregledanih kamiona pronašli su i preko 44 kilograma crnog tartufa švercovanog, verovatno, za evropsko tržište.

0
563

Tokom detaljne kontrole kamp vozila „Ford“ nemačkih registarskih oznaka, carinici su otkrili 2.400 tableta za potenciju „Vega“, kao i 11 zlatnih narukvica i jedan dukat, ukupne težine oko 250 grama.

Vozilom je upravljao 72-godišnji nemački državljani turske nacionalnosti izdvojen za detaljnu kontrolu. Tablete su pronađene u fabričkoj šupljini sedišta, a zlato u džepu putnika tokom ličnog pretresa.

Protiv putnika će biti pokrenut krivični postupak zbog nedozvoljene trgovine.

Dva dana ranije, prilikom ulazne kontrole u automobilu „Honda CR-V“ švajcarskih registarskih oznaka, kojim je putovalo dvoje Albanaca sa kosovskim ličnim dokumentima, tokom detaljnog pregleda je, u ručnoj torbi putnice, pronađeno skoro 700 grama zlatnog nakita umotanog u platnenu krpu.

Među zlatnim nakitom, čija je vrednost procenjena na oko 13.000 evra, pronađen je zlatni ženski pojas, nekoliko ogrlica sa i bez zlatnika, nekoliko muških i ženskih narukvica, prstenja, minđuša i prvezaka.

Carinici su u saradnji sa policijom na Batrovcima zaplenili i skoro 44,5 kilograma crnog tartufa, koji važi za gastronomski delikates, zbog čega dostiže visoku cenu na zapadnom tržištu.

Tartufi su otkriveni u kabini kamiona beogradskih registracija, koji je natovaren vinom bio na putu ka Hrvatskoj. Te gljive su zaštićena vrsta i njihov izvoz je strogo kontrolisan.

S obzirom na prirodu prekršaja, tartufe je odmah preuzela inspekcija Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, dok je 33-godišnjeg vozača kamiona iz Šida preuzela policija i protiv njega će biti pokrenut i krivični postupak.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.