Zlatni veslači

VIDEO K9: Srpski dvojac bez kormilara Dušan Bogičević i Veselin Savić osvojio je zlato na Evropskom prvenstvu za seniore u veslanju koje je u nedelju završeno u Beogradu.

610

Sa zlatnim odličjem oko vrata njih dvojica su razgalili srca svih ljubitelja sporta u našoj zemlji donevši srpskom veslačkom sportu još jedno ultravredno odličje.

U fantastičnom finalu dvojaca bez kormilara Bogičević i Savić su s novim evropskim rekordom trijumfovali i tako ponovili uspeh srpskog dvojca sa šampionata Starog kontinenta u Sevilji lane kada su se na vrh pobedničkog postolja popeli Nikola Stojić i Nenad Beđik.

Evropski prvak u veslanju Dušan Bogičević poručio je da su presrećni zbog osvojene zlatne medalje i dodali da im je publika mnogo pomogla da dođu do pobede.

Veselin Savić još uzbuđen od uspeha koji su ostvarili poručio je da odmora nema jer već počinju sa priprema za svetskom prvestvo na kojem očekuju osvajanje nove medalje.

Holanđani su osvojili srebro, dok je bronza pripala Nemcima.
Ostalih pet naših posada Srbije na ovom šampionatu veslalo je u B finalima a u konačnom plasmanu Miloš Stanojević je u skifu za lake veslače zauzeo osmo mesto, Ivana Filipović i Iva Obradović su u dvojcu bez kormilara sedmo, Marko Marjanović i Aleksandar Filipović u dubl skulu osmo, Miloš Vasić u skifu 11, a Martin Mačković, Goran Jagar, Viktor Pivač i Jovan Popović u četvercu bez kormilara 12.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.