Zlatni kokteli studenata PMF-a

VIDEO K9: Već petu godinu za redom u Makarskoj se održava međunarodno takmičenje konobara, barmena, barista i restorana na kom su ove godine studenti studenti hotelijerstva novosadskog Prirodno-matematikog fakulteta osvojili značajne nagrade.

156

U konkurenciji od 22 barmena na međunarodnom takmičenju u Makarskoj, studenti Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo Prirodno-matematikog fakulteta osvojili su značajne nagrade.

Katarina Petković dobila je pehar za prvo mesto u kategoriji “Aperitiv drink Finest Call” koktelom “Ultra Violet”, takođe i Nemanja Popović za “Najbolju kreaciju na takmičenju” za autentični aperitivni koktel “Gold Star”, dok je Nikola Cvijanović osvojio Kotany nagradu za dugi koktel “Unexpected Journey”.

“Departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo već uspešno više od 50 godina obarazuje kadrove iz oblasti turizma, hotlijerstva, gastronomije. Do sada imamo preko četiri hiljade diplomiranih studenata, a u poslednjih deset godina uložili smo mnogo napora i sredstava u afirmaciju praktičnih znanja i veština studenata”, rekao je Milorad Todorović, nastavnik veština ovog departmana.

Sve to je, kako je kazao, rezultiralo uspešnim nastupima na domaćim i stranim takmičenjima, a sa ponosom je istakao da ovaj departman uživa značajan ugled među studentima.

Uspeh studenata na nedavnom takmičenju u Makarskoj postignut je zahvaljujući timskom radu, dodao je Todorović i istakao da je ponosan na svoje učenike s obzirom da su se nadmetalo protiv znatno iskusnijih učesnika.

“Bilo je 22 takmičara s tim da smo mi sada prvi put išli na ovo takmičenje tako da je nama možda bilo malo teže, ali mislim da smo pokazali da možemo da se takmičimo sa takmičarima tog ranga. Tako da bilo je dosti ljudi, da. Svi kokteli koje smo predstavljali su originalnog recepta koje smo mi sastavili zajedno sa našim nastavnikom veština”, navela je studentkinja Katarina Petković.

“Iskustva su veoma pozitivna i velika. Nadam se da ću imati mnogo više iskustva pored ovog takmičenja. Bilo je sjajno. Osvojio sam nagradu za najbolju kreaciju koktela, celokupnog koktela, izgled i dekoracija koktela”, kazao je Nemanja Popović.

“Moj koktel je bio veoma nekako tropski i sadržao je sok od manga što je dosta retko tako da mislim da se to njima najviše svidelo”, rekao je Nikola Cvijanović.

Studenti su se, kako kažu, ozbiljno pripremali za takmičenje, a iskustva koja su poneli sa sobom su vrlo dragocena i služiće im i ubuduće, a sasvim sigurno prilikom traženja posla.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.