Zlatni barmeni sa PMF-a

VIDEO K9: Barmeni Prirodno-matematičkog fakulteta ostvarili su sjajne rezultate na nedavno održanom takmičenju "Grand Gourmet 2018" u Makarskoj.

364

Studenti i studentkinje Prirodno – matematičkog fakulteta sa Departmana za turizam i hotelijerstvo, osvojili su dva prva, jedno drugo i jedno treće mesto na međunarodnom takmičenju konobara, barmena, barista i restorana. Ovo takmičenje održava se svake godine u Makarskoj.

Na takmičenje u pripremanju aperitivnih i dugih koktela ove godine tim studenata predvodili su nastavnici veština Milorad Todorović i Goran Radivojević. Priprema i sama organizacija za ovo takmičenje, kako kažu, nisu trajali dugo.

“Ove godine su zaista bili dobri rezultati, s obzirom koliko smo se kratko pripremali, i koliko smo ustvari bili amateri u svom tom poslu. Nikada nijedno od nas nije učestvovali ni u kakvom takmičenju što se tiče kuvarstva, restorana, niti barmena, niti se bavio iko time van fakulteta”, rekla je Ana Nedić, koja je u Makarskoj osvojila zlatnu medalju.

Odziv studenata na ovo atraktivno nadmetanje nije veliki, ali je konkurencija ipak veoma jaka, jer na njemu ne sudeluju samo amateri, već i osobe koje iza sebe imaju mnogo godina iskustva.

“Konkurencija je bila izrazito jaka, ali s obzirom da smo mi studenti i da smo se pripremali samo tri nedelje, mi smo prezadovoljni našim uspesima i stvarno smo svi osvojili dobre nagrade”, istakla je Ana Balind, osvajačica srebrne medalje.

Mirko Miljanović i Nikola Mimčilov zlato su osvojili zajedničkim radom.

“Konkurencija je bila velika. Bilo je deset restorana koji su se takmičili paralelno sa nama. Oni su već neki profesionalci u svom poslu, mi smo došli kao neki amateri, ali u suštini mi smo pokazali da smo ipak malo više profesionalniji od njih, jer smo pazili na neke detalje na koje oni nisu, tako da je to dovelo do ovih zlatnih odličja”, kazao je Miljanović.

Momčilov  planiramo svi da idemo dalje i na sledeće takmičenje što bude u Splitu i dalje u širem regionu. 0101

“Učestvovala sam u Makarskoj kao barmen i osvojila sam treće mesto u kategoriji. Moj koktel se zove Danub kiss i od sastojaka u njega ide votka, rum, triplsek, sirup od kupine i sok od narandže”, rekla je Isidora Farkaš koja je na tom takmičenju osvojila bronzanu medalju.

Ovi vešti studenti razmišljaju o ponovnom odlasku u Makarsku sledeće godine, a u planu su i nova takmčenja koja će do tada biti održana u regionu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.