Zlatna organizacija EP u rvanju

VIDEO K9: Organizacija Evropskog prvenstva u rvanju dobila je najveće pohvale na juče održanom prijemu za izveštače sa ovog prvenstva. Novi Sad i Srbija zaslužili su zlatnu medalju za organizaciju Evropskog prvenstava u rvanju, ocena je vodećih ljudi ovog prvenstva.

0
531

Novi Sad je postavio nove standarde u organizaciji najvećih rvačkih takmičenja, standarde koje će biti teško nadmašiti, ali će rvači u budućnosti još više uživati u svom sportu i takmičenjima, istakao je na svečanosti Nenad Lalović, predsednik Svetske rvačke organizacije.

“Ono što želim da kažem, da kao Srbin sam, osim ogromnog zadovoljstva što se ovako veliko takmičenje događa baš u Srbiji, Novom Sadu, Vojvodini, je i uspešna organizacija takođe proizvod jednog jedinstva u radu i organizaciji. Ovaj šampionat se sprema godinu dana intenzivno. Vi vidite nas četvoricu ovde sad na pres konferenciji, a gospodin Mirović, pokrajinski predsednik Vlade je pomenuo volontere. Volontere i sve ostale profesionalce, poluprofesionalce koji jure po ovoj dvorani i koje mi ne vidimo, ali ni bez njih to ne bi bilo moguće”, naveo je Lalović.

 

“Da to na najbolji način opravdamo, da dočekamo tu, toliko sada već blisku subotu i nedelju i da obradujemo nas, vas, sve navijače novim medaljama za Srbiju i da se zahvalimo na jednom sinhronizovanom radu, volonterima, prijateljima, državnim funkcionerima i svima koji vole sport”, dodao je Željko Trajković, predsednik Rvačkog saveza Srbije.

Lalović je predsedniku Pokrajinske vlade i Organizacionog odbora Prvenstva Evrope u rvanju Igoru Miroviću uručio orden Svetske rvačke federacije, najveće priznanje koja ta organizacija uručuje.

“Odmah na početku želim da kažem da smo u pripremi realizacije ovog velikog takmičenja nastupali zajedno i Ministarstvo sporta, Pokrajinska vlada i Grad Novi Sad i Rvački savez Srbije, uz podršku Evropske i Svetske federacija. Vidi se kada nastupamo zajedno, koordinisano, da u finansijskom, tehničkom, organizacionom i svakom drugom smislu možemo da provedemo takmičenje na najvišem nivou”, naveo je Mirović.

Gradonačelniku Novog Sada uručena je plaketa za podršku u organizaciji ove velike sportske manifestacije.

“Nadam se medaljama za vikend za Srbiju i pozivam sve Novosađane i ne samo Novosađane, da za vikend napune veliku dvoranu SPENS-a, da bude što veći broj navijača, publike, da bodrimo naše reprezentativce i ja se nadam iskreno, čujemo i Bože pravde za vikend”, rekao je Vučević.

Mirović je podsetio da je Evropsko prvenstvo u rvanju jedno od najvećih takmičenja koje je održano u SPENS-u od Svetskog prvenstva u stonom tenisu 1981. i Šahovske olimpijade održane 1989. godine.

Ovom prigodom uručeni su sportska oprema i rekviziti rvačkim klubovima iz Sombora, Novog Sada, Sremske Kamenice, Kragujevca i Šapca.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.