Zlatna medalja za srpski dvosed na 200 metara u Duisburgu!

Nebojša Grujić i Marko Novaković trijumfovali su u finalu dvoseda na 200 metara u vremenu 31.669 sekundi na Svetskom kupu za kajakaše.

485

Svetski šampioni i viceprvaci Evrope, zlato u Duisburgu su osvojili pobedivši u finalu dvosed Nemačke Ronald Rauhe/Tom Libšer (31.750), čime su im se osvetili za poraz u finalu prvenstva Evrope u Račicama kada su Nemci pobedili za 68 hiljaditih delova sekunde.

Treće mesto na Svetkom kupu u Duisburgu zauzeli su Britanci Lijam Hit i Džonatan Skofild (32.131).

[quote_box_center]“Meni je trka bila odlična, Nebojša je zadao odličan ritam i dobro smo išli od samog početka. Na Evropskom prvenstvu nismo imali sportske sreće, tamo mi je ispalo veslo i imali smo nekoliko poteškoća. Ja sam se samo trudio da ne ispustim veslo na kraju trke i u suštini ovo je novi dan i nova trka. Srećni smo osvojenom medaljom i nastavljamo dalje. Svi su oni dobri kajakaši, ali se mi nećemo na ovome zaustaviti”, zadovoljan je Novaković posle osvajanja zlatne medalje.[/quote_box_center]

Grujića i Novakovića 3. dana Svetskog kupa očekuju i kvalifikacije u četverosedu na 200 metara u kojem će veslati sa Markom Dragosavljevićem i Stefanom Vekićem.

[quote_box_center]“Nismo upšte uveslavali četverac, seli smo u čamac ovde prvi puta pa ćemo videti. Trudićemo se da se zabavimo, da uživamo u trkama. Videćemo kako to može da ispadne tek posle trke u kvalifikacijama, ali ćemo se truditi da to bude što bolje”, nije krio optimizam Novaković.[/quote_box_center]

U prepodnevnom programu 2. dana Svetskog kupa takmičile su se još dve srpske posade: Kristina Bedeč u jednosedu na 500 metara Svetski kup u Duisburgu završila je na 8. mestu u B finalu, dok je dvosed Milenko Zorić / Dragan Hančovski osvojio 1. mesto u K2M-1000 u C finalu.

U poslepodnevnom delu programa srpske takmičara očekuje još četiri trke u kvalifkacijama i jedna u polufinalu.

Poslepodnevni program:

14:40 K1W-1000 kvalifikacije Kristina Bedeč

(1. direktno u finale, od 2. do 7. mesta plasiraju se u polufinale)

15:19 K4M-1000 M. Zorić / D. Hančovski / S. Vekić / U. Mitjev

(1. direktno u finale, od 2. do 7. mesta plasiraju se u polufinale)

16:15 K1M-500 kvalifikacije Marko Dragosavljević

16:20 K1M-500 kvalifikacije Stefan Vekić

(prvih 6 plasira se u polufinale)

17:50 K1M-200 polufinale Marko Dragosavljević

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.