Zlatna malina za “Hillary’s America”

Dokumentarni film koji kritikuje američku demokratsku predsedničku kandidatkinju Hilari Klinton, "Hillary's America" dobitnik je ovogodišnje Zlatne maline za najgori film, a sa filmskim ostvarenjem "Batman vs. Superman" deli broj osvojenih Malina - svaki po četiri.

0
236

Proglašenje najgorih filmskih ostvarenja, glumaca, scenarija, reditelja i ostalih filmskih stvaratelja tradicionalno se održava dan pre objave najprestižnije američke filmske nagrade Oskar.

Reditelj filma o Hilari Klinton, Dineš D’Souza, osvojio je Malinu za najgoreg glumca/naratora i za najlošijeg reditelja, zajedno s Brusom Skulijem koji uz njega potpisuje režiju.

Beki Tarner dobila je Zlatnu malinu za najgoru glumicu u D’Souzinom i Skulijevom dokumentarcu, koji je tokom prošlogodišnjeg prikazivanja u severnoameričkim bioskopima zaradio skromnih 13 miliona dolara.

Po broju osvojenih Zlatnih malina (4) pomenutom D’Souzinom filmu konkuriše film “Batman vs. Superman”. Jednu je dobio za najgori scenario, potom za najgori nastavak, rimejk, spinof, ripof, te u kategoriji najgoreg filmskog para/grupe (Ben Aflek i Henri Kavil).

Razzie Redeemer nagradu (nagrada za “pokajnika” koji je počeo da snima bolje filmove) ove godine je uverljivo osvojio glumačko-rediteljski veteran Mel Gibson, čija je ratna drama “Hacksaw Ridge” nominovana za šest Oskara.

O tome u kojoj su meri bili loši filmovi prikazivani prošle godine govori i to što su organizatori dodele odlučili da prošire broj nominacija u pojedinim kategorijama sa ranijih pet na šest nominovanih.

Kipić Zlatne maline košta oko pet dolara i u obliku je “maline veličine loptice za golf” koja se nalazi na roli filma od 8 mm, a cela je obojena zlatnom bojom.

Naziv raspberry (malina) koristi se u izrazima u kojima se želi uskratiti poštovanje, poput “blowing a raspberry”. Naime, u slengu ta fraza (blowing a raspberry ili blowing a strawberry) znači proizvoditi zvuk sličan ispuštanju vetrova, s ciljem da se jedna ili više osoba ismeju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.