“Zlatna jabuka” uručena Gradu Novom Sadu

VIDEO K9: Gradu Novom Sadu je svečano uručena nagrada ,,Zlatna jabuka“, kao priznanje za vrhunske napore u promovisanju i podizanju nivoa razvoja turizma, koju u protekle četiri decenije dodeljuje Svetska federacija turističkih novinara i pisaca – FIJET.

0
17

Nagradu ,,Zlatna jabuka“ za izvrsnost u promovisanju i podizanju nivoa razvoja turizma, danas je na svečanosti u Gradskoj kući, gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću uručio Tižani Hadad, predsednik Svetske federacije turističkih novinara i pisaca, FIJET.

Nagrada, koju je ova organizacija ustanovila 1970. godine, do sada je uručena 40 puta gradovima među kojima su bili Ljubljana, Plovdiv, Dubrovnik i drugi.

Novi Sad zaslužuje ovu titulu zbog svoje istorije, jer je oduvek dom mnogim nacijama i bio je prestonica kulture, ne samo u Srbiji, već i u bivšoj Jugoslaviji, rekao je predsednik FIJET-a.

“Zlatna jabuka je veliko priznanje za sve građane, turističke radnike i radnike uslužnih delatnosti, naglasio je gradonačelnik Novog Sada i dodao da je ova nagrada je legat, obaveza i putokaz budućim generacijama kuda i kako dalje, kako bi naš grad bio još dostupniji i interesantniji kao turistička destinacija.

Ovakve potvrde ne dolaze preko noći, niti su rezultat markentiških trikova, već su stečene posvećenim radom i verom velikog broja ljudi, naglasio je Vučević i dodao da nagrada ,,Zlatna jabuka“ ostaje u biografiji Novog Sada koji će se njome ponositi kako bi bio još konkurentniji u regionu.

Svečanost povodom uručivanja nagrade ,,Zlatna jabuka“ uveličana je izvođenjem nagrađivanog hora novosadske Gimnazije ,,Jovan Jovanović Zmaj“.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.