“Zlatna jabuka” Novom Sadu

VIDEO K9: Novi Sad u septembru dobija prestižnu nagradu Međunarodne Federacije turističkih novinara i pisaca o turizmu - FIJET - "Zlatna Jabuka".

0
17

“Zlatna Jabuka”, prestižna nagrada Međunarodne Federacije turističkih novinara i pisaca o turizmu – FIJET, za 2022. godinu pripala je Novom Sadu, u godini kada Novi Sad nosi počasnu titulu Evropske prestonice kulture.

Priznanje će biti dodeljeno 9. septebra na svečanoj ceremoniji u Gradskoj kući uz prisustvo eminentnih gostiju, zvaničnika i delegacije FIJET-a, preneo je javni medijski servis.

Nagrada “Zlatna jabuka”utemeljena je 1970. godine i zamišljena kao simbol novih stremljenja i dometa u svetskom turizmu.

Dodeljuje se svake godine organizacijama, državama, gradovima ili pojedincima za doprinos u pokretu za ujedinjenje planete kao naše zajedničke domovine. Od osnivanja, nagradu “Zlatna Jabuka”, dobilo je više od pedeset laureata.

Međunarodna federacija turističkih novinara i pisaca u turizmu – FIJET osnovana je pre sedamdeset godina u Parizu sa ciljem afirmacije i razvoja održivog turizma i međunarodne kulturne saradnje.

FIJET Srbija je pristupila pokretu 2010. godine, kada je primljena u članstvo na kongresu u Istanbulu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.