Zlatibor uskoro u vrhu evropskih destinacija

VIDEO K9: Zlatibor će uskoro biti jedan od vodećih evropskih turističkih centara, izjavio je predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović tokom obilaska štanda Zlatibora na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu.

0
10

U narednih pet godina se očekuje završetak svih aktuelnih projekata na Zlatiboru, od kojih su svakako najznačajniji izgradnja najsavremenijeg kompleksa otvorenih i zatvorenih sportskih terena, širenje mreže gondolske žičare ka Pribojskoj Banji, Mokroj Gori i vrhu Čigota i izgradnja novog centra Zlatibora sa ekskluzivnim smeštajnim i rekreativnim sadržajima pored Ribničkog jezera. rekao je predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović tokom posete štanda Zlatibora na 45. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu.

Stamatović je dodao da je Zlatibor odavno postao centar turističkog prometa Zapadne Srbije i čitavog regiona, a završetkom krakova autoputa Miloš Veliki ka Mokroj Gori i dalje ka Višegradu, kao i kraka autoputa od Arilja ka Crnoj Gori, uz puštanje u saobraćaj aerodroma Ponikve, biće omogućeno i turistima iz čitave Evrope i sveta da uživaju u prirodnim  lepotama i zabavnim sadržajima naše najposećenije planine.

Primere dobre prakse na Zlatiboru, dodao je Stamatović, rado će podeliti sa prijateljima na Kopaoniku, Tari, Zlataru ili Divčibarama, u želji da zajedničkim razvojem privuku nove turiste iz Srbije, zemalja regiona i sveta. “Oni imaju termalne vode koje blagotvorno deluju na ljudski organizam, a mi se ponosimo našim prirodnim lepotama, od Stopića pećine, preko vodopada u Gostilju, do etno sela u Sirogojnu i mnogo čega još u našim selima i prelepoj prirodi”, zaključio je Stamatović.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.