“Žizela” otvara novu sezonu u SNP-u

VIDEO K9: Srpsko narodno pozorište danas je predstavilo repertoar i planove umetničkih jedinica za novu sezonu.

0
400

157. pozorišna sezona u Srpskom narodnom pozorištu počeće 23. septembra premijernom obnovom baleta “Žizela”.

“Posebno me raduje što možemo da počnemo sezonu sa obnovom ili premijernom obnovom baleta kakav je Žizela. To bi bilo dobro kada bi svaki put kao pravilo početak sezone najavljivalo neka od premijera, da li je u pitanju drama, opera ili balet”, rekao je dr Zoran Đerić, v.d. upravnika SNP-a.

U predstojećoj sezoni, Balet planira da se posveti i najmlađoj publici, predstavom Pinokio. Drama najavljuje premijere, dok će Opera u novoj sezoni pored standardnog repertoara nastojati da vratiti na scenu neke od predstava koje dugo nisu bile izvedene.

“Planiramo da na scenu SNP-a vratimo operetu “Slepi miš”, koja je uvek dobro primana od novosadske publike i bila je dobra posećenost. Novi Sad ima tu neku operetsku tradiciju, tako da to je još jedna opereta koja bi obogatila repertoar Srpskog narodnog pozorišta”, naveo je Aleksandar Stankov, v.d. direktora Opere SNP-a.

“7. oktobra imaćemo premijeru predstave “Fortinbras se napio”. Nakon toga očekuje nas premijera predstave Anikina vremena, a u novembru izvodimo jedan novi mjuzikl, u režiji Vlade Lazića. Zvaće se Vojvođanska rapsodija, a nastao je po zbirci pripovedaka Zorana Petrovića Selo Sakule a u Banatu”, najavio je Milovan Filipović, v.d. direktora Drame SNP-a

Romantični balet u dva čina “Žizela”, otvoriće novu sezonu u subotu, 23. septembra u 19 časova na sceni “Jovan Đorđević”.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.