Životni problemi i socijalne teme nemaju mesta u informisanju – izveštaj sa okruglog stola u Titelu

U sredu, 27. juna sa početkom u 13h održan je okrugli sto na kojem su predstavljeni rezultati istraživanja o ostvarivanju javnog interesa u informisanju na lokalnom nivou u opštini Titel odnosno u kojoj meri je sadržaj podržanih medijskih projekata u skladu sa postojećim definisanim javnim interesom u informisanju na opštinskom nivou, gde su učešće uzeli predstavnici i predstavnice terminskih udruženja i građana.

159

Ovom prilikom diskutovalo se o stanju u oblasti informisanja i za građane važnim i suštinskim prioritetnim temama.

Zaključak je da se javni interes u informisanju ne ostvaruje, građani se ne konsultuju o prioritetnim temama za informisanje uoči raspisivanja medijskih konkursa dok lokalni mediji imaju nejednak tretman u pogledu finansiranja spram obima posla koji obavljaju.

Kao i drugim samoupravama, i ovde je identifikovan disbalans i paradoks u obimu sredstava koja se opredeljuju medijima van ove opštine, a koji nemaju ni signal/tehniče uslove da se gledaju/slušaju/čitaju u ovoj opštini.

Zbog teške socio-ekonomske situacije u svim selima i naseljima ove opštine, građanima najviše nedostaju informacije o problematici osoba sa invaliditetom, starih, mogućnostima za zapošljavanje, pokretanje biznisa itd.

Još neke od ovom prilikom identifikovanih prioritetnih tema u informisanju, pored socijalno-ekonomskih, su javnost u radu lokalne samouprave i finansijama, kulturna dešavanja, problematika starih, osoba sa invaliditetom, poljoprivreda i mala privreda kao potencionalni nosioci lokalnog ekonomskog oporavka.


“This project is funded by the European Union through the small grants programme “Protecting Media Freedom and Freedom of Expression in the Western Balkans”
implemented by the Croatian Journalists’ Association as part of the regional project Western Balkan’s Regional Platform for Advocating Media Freedom and Journalists’
Safety, carried out through partnership of six regional journalists’ associations – Independent Journalists’ Association of Serbia (IJAS), Association of BH Journalists (BHJ),
Croatian Journalists’ Association (CJA), Association of Journalists of Kosovo (AJK), Association of Journalists of Macedonia (AJM) and the Trade Union of Media of
Montenegro (TUMM).”

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.