Život u centru grada

VIDEO K9: Stanovnici centra novog Sada svakodnevno se susreću sa brojnim problemima koje Mesna zajednica Stari grad pokušava da reši, rekao je predsednik Saveta Mesne zajednice Stari grad Vladimir Meleg u emisiji Otvoreni ekran. Razlog za slavlje, međutim, sledeće sedmice biće proslava Dana Mesne zajednice Stari grad, tokom koje će biti organizovane brojne manifestacije.

0
584

Život u MZ Stari grad ima svoje prednosti, s obzirom da obuhvata sam centar grada koji je dinamičan i u kojem su u prethodnom periodu delimično rešeni neki od problema koji su mučili njegove stanovnike, poput javnog reda i mira, kao i buke koja je ranije bila mnogo veća nego danas, istakao je Vladimir Meleg.

Za rešavanje nekih drugih, poput higijene i fontane u katoličkoj porti, potrebno je samo malo truda od strane samih građana.

“Često smo mi, onako, u razgovorima gledali – dali je moguće da tako nešto da se dešava u katoličkoj port? Može, moguće je. Da li su to stranci, dali naši mladi ljudi, nebitno je. Letnji period, silno pivo se pije, naravno, nemaju gde da odu, ne odu u neki restoran da zamole da odu u toalet, nego to obave negde tamo u ćošku katoličke porte, i tako dalje. To je veliki problem, pogotovo zbog turista. To je što se toga tiče. A možete misliti šta sve nema, od onih kesica od štapića i smokija i šta deca sve ne bacaju, ili mame daju deci, pa to završi u fontani. I naravno da se tada i zaguše ti ventili, da ta fontana ne može da radi, ili kompresor strada i onda to nije to”, naveo je Meleg.

Očuvanju ovog mesta za odmor u centru grada mogao bi da pripomogne i ažurniji rad nadležnih službi, naveo je Meleg, što je bila česta tema razgovora s gradskim čelnicima.

“Uglavnom, ja sam primetio da je bilo nekih pomaka i da su neke službe počele da rade, pogotovo inspekcije, pa dalje da ne nabrajam. Meni nije prosto bilo jasno da neko ko dobija platu, nekih šezdeset, sedamdeset hiljada dinara, i treba da radi svoj posao, danas znate šta znači imati poso i radno mesto i jednu solidnu platu, a da neće taj posao da radi ili se okrene na drugu stranu, ne vidi, ne kazni, niti opomene. Nije cilj ni da se neko kažnjava. Cilj je da se neko opomene, da mu se da do znanja da to ne treba da radi”, ukazao je Meleg.

Nedostatak parking prostora u centru grada mogao bi biti rešen izgradnjom dve parking-garaže veće spratnosti i, možda, još jednog u Pap Pavla u susednoj mesnoj zajednici, za što postoje planovi, rekao je Meleg. Jedna od večitih tema je i loše stanje platoa ispred SNP, kao i same zgrade pozorišta. Što se tiče same zgrade pozorišta, Pokrajinska vlada dala je uveravanja da će taj problem biti rešen u saradnji sa gradom.

“Da li će on početi da se rešava ove godine, ne znam, ne verujem, iz prostog razloga što, po planu ZIG-a za ovu godinu bila je planirana rekonstrukcija Svetozara Miletića ulica, gde su takođe potrebna značajna sredstva, a da je ovo u planu i ukoliko bi bilo para, možda bi počeo da se realizuje etapno neki deo, da se uradi prvo jedan deo, da li prvo ovaj trotoar koji je prema Apolo centru, pa onda onaj deo prema Jevrejskoj”, rekao je Meleg.

Mesna zajednica Stari grad u utorak, 21. marta, proslaviće, prigodnim manifestacijama svoj dan. Pored šahovskog turnira, biće organizovano i sportsko-rekreativno nadmetanje na terenu Doma vojske Beogradskom keju, kao i izložba slika novosadskih slikara u prostorijama Mesne zajednice u ulici Kralja Aleksandra 1, gde će od 17 časova biti upriličena i centralna svečanost.

Kompletnu emisiju “Otvoreni ekran” možete pogledati OVDE.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.