Život posvećen lepoti i umetnosti

VIDEO K9: U okviru izložbe „Uroš Predić. Život posvećen lepoti i umetnosti“, u Galeriji Matice srpske postioci do kraja januara mogu pogledati više od 100 dela ovog našeg slikara. Izložba i prateći programi su organizovani svakog petka i prilagođeni su i osobama sa invaliditetom.

0
47

U Galeriji Matice srpske su od oktobra izložena dela našeg najpoznatijeg i najznačnijeg slikara realizma, Uroša Predića.

Uroš Predić svoj dugi vek od preko 90 godina, u kojem je stvarao više od 8 decenija, posvetio je, kako stoji i u naslovu izložbe, lepoti i umetnosti.

Umetnik iz Orlovata ostavio je izuzetno bogat umetnički opus sa preko 1.700 dela. U Galeriji Matice srpske trenutno je izloženo njih više od 100, među kojima i čuvena religiozna kompozicija Sveti Đorđe.

Uroš Predić bio je prijatelj brojnih onovremenih poznatih ličnosti, Mihajla Pupina, Bogdana Dunđerskog, Milana Savića, sekretara Matice srpske i drugih.

Izložba „Uroš Predić. Život posvećen lepoti i umetnosti“, koja je prilagođena i osobama sa različitim kategorijama invaliditeta, biće otvorena do 31. januara.

Organizovan je i prateći program izložbe svakog petka, u okviru kojeg je i večerašnje predavanje prof. dr Mirjane D. Stefanović, “U književnom ateljeu Uroša Predića”, uz simultani prevod na znakovni jezik.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.