Život penzionera u Novom Sadu

VIDEO K9: Udruženja penzionera Grada Novog Sada, koje ima oko 25.000 članova, uskoro će proslaviti 77. godinu postojanja. O tome kako žive penzioneri u našem gradu, u emisiji Otvoreni ekran govori predsednica udruženja Milena Žarković.

0
66

Tokom skoro 77 godina postojanja, Udruženja penzionera Grada Novog Sada neprekidno radi radi na zaštiti i unapređenju prava, zdravstvene zaštite i socijalnog osiguranja, socijalne zaštite, kao i na zadovoljavanju drugih zajedničkih potreba svojih članova.

U ovom udruženju je skoro trećina od ukupnog broja korisnika penzija u našem gradu ili oko 25.000 sugrađana.

Kraj radnog veka ne znači i kraj života, naprotiv, kazala je Milena Živković, predsednica Udruženja penzionera Grada Novog Sada.

Kroz sekcije i komisije ovog udruženja penzioneri imaju mogućnost ispunjenja tih svojih želja i talenata za koje ranije nisu imali vremena, navela je Živković i dodala da njihov Dnevni centar u Poštanskoj 3, gde se nalazi i sedište samog udruženja, nudi brojne sadržaje za svoje članove.

Prosečan penzioner u Novom Sadu, kako je rekla, živi malo bolje i lepše nego u drugim delovima naše zemlje.

Udruženje penzionera Grada Novog Sada ima svoju kancelariju u svakoj od 47 gradskih mesnih zajednica koje takođe predstavljaju i prostor za druženje, brojne aktivnosti i podršku svojim članovima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.