Život na ulicama Novog Sada

VIDEO K9: Život beskućnika je težak, a još teži ukoliko je opterećen razmišljanjem o učinjenoj nepravdi.

0
39

Do gubitka krova nad glavom ljude mogu dovesti brojni razlozi, ekonomski, zdravstveni, lični. Četrdesetsedmogodišnji Bogoljub Frič Todorović poslednjih godinu dana je jedan je od novosadskih beskućnika.

Pomažu mu ljudi dobre volje, organizacije koje brinu o beskućnicima, povremeno novosadski Centar za socijalni rad.

Bogoljub je po profesiji kuvar, priča da ima 20 godina radnog staža, da je, kako kaže, ratni veteran, ali i da je živeo u Nemačkoj 26 godina i da vratio se posle očeve smrti 2019. godine. Navodi i da je odrastao u hraniteljskoj porodici i da je imao teško detinjstvo i burnu mladost. Ima kćerku koja, kako kaže, ima lep stabilan život i koju ne želi da opterećuje svojim problemima. Na ulicama Novog Sada živi od kada je, kako kaže, Centar za socijalni rad iz Šapca, nakon očeve smrti, njegovu kuću u Ulici Vojvode Mišića iznajmio nekom drugom.

Na pitanje kako je to moguće pokušao je da nam da jasniji odgovor.

Želja mu je, kako kaže, da ima svoju sobu i kupatilo pa da rešava svoje probleme vezane za imovinu i penziju. Navodi da je rešio da kuću u Šapcu vrati sudskim putem, ali ne da tamo i živi, već da je, prema njegovim rečima, da nekome kome je zaista potrebna i kome on bude želeo da je da. A na naše upite Centru za socijalni rad u Šapcu o ovom slučaju, do emitovanja priloga nismo dobili nikakav odgovor.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.