Život bez vode u Alibegovcu

VIDEO K9: Stanovnici Alibegovca obratili su se Kanalu 9 povodom problema snabdevanja gradskom vodom, jer domaćinstva u ovom naselju u Petrovaradinu godinama čekaju da voda poteče iz njihovih slavina.

0
687

Stanovnici Alibegovca i Karagače u 21. veku žive bez vode. Prinuđeni su da se snabdevaju vodom sa izvora ili iz bunara, koji tokom leta često presuše.

Meštani se žale da nadležni nemaju sluha za njih i da su prinuđeni da se samostalno prikopčaju na vodovod.

“Sad smo mi uzeli na svoju ruku da kopamo kabl za gradsku vodu i sad su nas malo sprečili nadležne službe, komunalna policija i vodovod, da mi to ne smemo da prikopčavamo na svoju ruku. A mi smo prinuđeni to da uradimo, jer ja trenutno živim sa porodicom koja broji pet članova. Vodu nosim sa izvora sa Paragova, od vojske i koju unosim u kupatilo, grejem vodu u 21. veku. Ja mislim da je ovo naše stanovništvo već do sad prešlo građevinsko zemljište i mi plaćamo na to porez. Ja molim grad ili gradonačelnika da nam pomogne”, rekao je za Kanal 9 Goran Dejan, stanovnik Alibegovca.

Prema Dejanovim rečima, 2.000. godine je 180 domaćinstava platilo po 500 tadašnjih maraka za uvođenje vodovodne mreže, što se do danas nije dogodilo.

“Molbu sam pisao, išao sam u Vodovod, lično nosio zahtev, to ću vam pokazati, njihov pečat, opisao sam stanovništvo koje živi tu i zainteresovanost za vodu. Pečat kad je overen zadnji put, molba građana 2013. godine i rekli su mi da će poslati odgovor za to. Nismo ni dan danas dobili odgovor nikakav za tu gradsku vodu, tako da mi smo prinuđeni da uradimo sebi vodu, sami, o svom trošku i mi nećemo da krademo tu vodu”, naveo je Dejan.

Dejan navodi i da problem neće biti u plaćanju vode, jer su svi stanovnici spremni da izmiruju račune.

U Vodovodu su potvrdili da su zahtev meštana iz 2013. godine zaprilmili, ali i prosledili tadašnjem ZIG-u, jer kako navode, pre “rešavanja problema vodosnabdevanja, neophodno je da se uradi Plan detaljne regulacije naselja, a zatim i njegovo komunalno opremanje”. Odgovor na pitanje dokle se stiglo sa izradom regulacionog plana ovog naselja očekujemo i iz Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.