“Živeo Život – Živela Ljubav” u Novom Sadu

Novosađani će od danas imati priliku da u Zbirci strane umetnosti Muzeja grada Novog Sada pogledaju izložbu "Živeo Život - Živela Ljubav".

372

U pitanju je nastavak postavke o životu običnog čoveka u periodu od 1950. do 1990. godine u SFRJ, a otvoriće je Obrad Boba Škrbić, čije je ime neraskidivo vezano za rok festival “Koncert godine” i članica i osnivač novosadske grupe “Laboratorija zvuka” Dina Vranešević.

“Živeo Život – Živela Ljubav” će putem savremenih instalacija, 3D animacija i originalnih predmeta pokušati posetioce da podseti kako se nekada zabavljalo, volelo, patilo, kako se pratila moda ili slušala muzika.

Kroz više celina posetioci će moći da se podsete kako su se nekada darivali mladići i devojke, šta je značila ljubavna pošta, kako su časopisi i televizija edukovali mlade i kako su rešavali njihove ljubavne probleme, koja mesta su bila simboli ljubavnih sastanaka, ali i kako se izražavala ljubav prema domovini i predsedniku.

Muzej grada Novog Sada je u toku prethodne godine Novosađanima predstavio međunarodnu izložbu “Živeo Život”, a koliko je publika zainteresovana za ovakav vid interaktivne i multimedijalne postavke pokazuje i podatak da je izložbu od maja do oktobra 2014. godine videlo preko 12.000 posetilaca.

Izložba u Novom Sadu će biti otvorena do septembra meseca.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.