Zimzarije u punom jeku

VIDEO K9: Već šestu godinu za redom se organizuju Novosadske dečije Zimzarije, cilj je, kako kažu organizatori, da kroz zabavu edukuju decu za vreme raspusta i prošire im znanje u sferama koje im nisu dostupne klasičnim obrazovanjem. Ove godine organizatori za decu pripremili su čak 140 različitih radionica i programa.

0
852

Tradicionalna manifestacija posvećena deci, Novosadske dečije Zimzarije, trajaće do 13. januara i sve radionice posvećene najmlađima, kao i programi posvećeni mlađim tinejdžerima, besplatni su.

“Ovo je, ustvari, deo kreativnog kampa, naše radionice kreativnog kampa, koja se svake godine održava na različitim lokacijama. Ove godine se nalazi u OŠ “Petefi Šandor”. Završavamo sa radionicom o čokoladi, na Badnji dan nije baš uputno, ali nema veze. Napravili smo da deci začinimo ovaj dan, da ga zapamte. Priča je o čokoladi, o putevima, kako je kakao stigao u Evropu. Koncipirano je zapravo tako da saznaju kako je nastala čokolada i koja je to dobra čokolada, a koja je loša čokolada”, rekla je Severina Prostran Miletić, koordinatorka Zimzarija.

Kreativna radionica za decu koncipirana je tako da na zanimljiv način edukuje mališane i tokom zimskog raspusta. Ovog puta učili su kako nastaje kakao i kako se pravi njihov omiljeni slatkiš – čokolada.

Cilj programa je edukovati decu i pružiti im znanje koje inače ne obuhvata školski plan i program. Svaka radionica je osmišljena da, osim edukacije, sadrži i kreativan deo, a ovogodišnje Novosadske dečije Zimzarije obuhvataju preko 140 različitih programa.

“Ove godine smo počeli i sa Teenage zimzarijama, što znači da imamo program i za mlađe tinejdžere i onaj deo koji nije bio ovih godina zastupljen toliko. Naravno, nastavlja se onaj deo po muzejima, galerijama i ostalim institucijama”, navela je Prostran Miletić.

Čokoladna radionica je završena tako što su deca dobila po čokoladu i priliku da sami dizajniraju i nacrtaju omot po svojoj želji.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.