Zimske službe “Gradskog zelenila” na terenu

VIDEO K9: Snežne padavine utiču u na otežano odvijanje saobraćaja i svakodnevnicu u našoj zemlji. Za funkcionisanje sugrađana u Novom Sadu zadužene su zimske službe javno-komunalnih preduzeća.

0
230

U našem gradu su zimske službe “Puta”, “Čistoće”, “Parking servisa” i “Gradskog zelenila” na terenu od srede.

Od juče su na ulicama u kompletnom sastavu sa svih 140 radnika zimske službe “Gradskog zelenila” sa 30 vozila, a deo ljudstva i mehanizacije poslat je kao ispomoć vrtićima, školama i zdravstvenim ustanovama.

“Podsećam da je Gradsko zelenilo zaduženo za autobuska stajališta u gradu i u industrijskoj zoni, za pešačke prilaze mostovima i pešačke staze preko mostova, to su naši prioriteti. Naravno da brinemo i o stazama u parkovima i oko njih, o Petrovaradinskoj tvrđavi, 10 gradskih trgova i tako dalje”, rekao je Ivan Nožinić, portparol JKP Gradsko zelenilo.

Od vremenskih uslova zavisiće i tok radova u Petrovaradinu, gde je Gradsko zelenilo u sredu počelo pripremu za radove na zelenilu u ulici Račkog, a zbog čega stanovnici ove ulice povremeno nemaju struju.

“S obzirom na to da pripremni radovi uvek podrazumevaju orezivanje drveća i obaranje suvih i prestarelih, eventualno, bolesnih stabala, u ovom slučaju ćemo morati i da povremno i u dogovoru sa Elektrodistribucijom isključujemo struju zbog bezbednosti radnika. Ta isključenja neće biti duža od tri sata i najčešće će biti u periodu od 9 do 12 časova”, naveo je Nožinić.

Tokom ovih radova biće orezano 40 stabala i oboreno 48, nakon čega će uslediti sadnja drvoreda od 102 stabla jasena i bagremova.

U ulici Račkog planirana je i rekonstrukcija travnjaka, te sadnja 70 sadnica hibiskusa.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.