Zimska služba spremna za sneg

VIDEO K9: U četiri novosadska javnokomunalna preduzeća danas je izvršena smotra mehanizacije i ocena pripremljenosti za obavljanje poslova iz programa rada Zimske službe. Ocenjeno je da su ova preduzećau spremna za zimske uslove.

0
40

Novosadska Zimska služba spremna je za delovanje i od danas počinje sa dežurstvima, rečeno je tokom smotre mehanizacije i ocene pripremljenosti četiri javno komunalna preduzeća – Parking servisa, Gradskog zelenila, Čistoće i Puta.

Ove godine grad je predvideo ukupno 396 miliona dinara za rad zimskih službi, a novac će biti trošen po učinku posla, rekao je član Gradskog veća za komunalne poslove, Zdravko Jelušić.

Mehanizacija koju koristi zimska služba JKP „Čistoća“ broji preko 20 vozila koja, u zavisnoti od potrebe, rade na terenu u zimskom periodu. Od toga je 10 vozila koja su najbitnija za čišćenje jer imaju dasku i rasipač porebne za uklanjanje snega i leda sa pešačkih staza i prilaza peščakim prelazima.

Zimska služba JKP „Put“ od ove godine takođe može da se pohvali sa tri nova posipača sa hidrauličnim daskama, tako da ih, u zavisnosti od količine snega, ukupno može biti angažovano 30, uz dodatak još 11 građevinskih mašina.

Sa smotre je upućen i apel građanima da čiste sneg ispred svojih kuća i ulaza, što im je i zakonska obaveza, jer kako je naglasio Jelušić, samo zajedničkim snagama mogu biti otklonjeni veliki poremećaji do kojih potencijalno može da dođe u slučaju obilnijih snežnih padavina.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.