Zimska služba na terenu

VIDEO K9: Sneg na području Novog Sada obradovao je mališane i aktivirao Zimsku službu koja je od sinoć na retenu.

0
19

Prvi sneg ove zime na kosine po Novom Sadu i na obronke Fruške gore izmamio je decu koja uživaju u zimskim radostima.

Radnici i mehanizacija zimskih službi gradskih javno-komunalnih preduzeća od sunoć su na terenu. Saobraćajnice prvog prioriteta koje održava Put su prohodne, a njihove ekipe danas čiste i posipaju solju ulice drugog prioriteta i one na sremskoj strani grada.

Autobusi JGSP saobraćaju redovno na svim gradskim i prigradskim linijama. Zimska služba JKP „Gradsko zelenilo“ je juče u 20 časova izašla na teren sa 150 radnika i 25 vozila mehanizacije kao i lakom mehanizacijom i priključnim mašinama, kako bi čistili sneg sa autobuskih stajališta, na Petrovaradinskoj tvrđavi, gradskim parkovima, sa pešačkih prilaza mostovima i pešačkih staza na njima, kao i pešačkih staza na  nadvožnjacima u produžetku Sentandrejskog puta i Bulevara Evrope.

Pored toga, „Gradsko zelenilo“ ima spremne interventne ekipe koje su na terenu sa dizalicama i posebno obučenim radnicima za hitne intervencije. Mehanizacija i 30 radnika Zimske službe novosadske “Tržnice” na svim gradskim pijacama radi na uklanjanju snega sa svih pijačnih površina.

Za vreme snežnih padavina, kako je saopšteno iz ovog preduzeća, predviđeno je da prostor za čišćenje snega i leda obuhvata prostor pijace i prilaze pijaci u širini od 1,5 do 2 metra, kako bi bio omogućen nesmetan pristup tezgama prodavcima i kupcima, a zakupci lokala na pijacama takođe su u obavezi da čiste prostor ispred svojih objekata.
Na putu preko Iriškog venca kolovoz je vlažan i snega ima od 5 do 10 centimetara.

Iz Nacionalnog parka Fruška gora juče je saopšteno da je zbog proklizavanja  više vozila usled proklizavanja sletelo sa puta, te da je put Novi Sad-Irig-Ruma i Novi Sad-Rakovac-Zmajevac-Vrdnik prohodan, ali se savetuje oprez, kao i da se ne preporučuje vožnja Grebenskim (Partizanskim) putem zbog slabije prohodnosti.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.