Zimska služba Grada spremna za sneg

VIDEO K9: Sugrađani tokom ove zime ne bi trebali da imaju problema u saobraćanju gradom. Javno-komunalna preduzeća koja su u sastavu zimske službe, naime, dobro su opremljena mehanizacijom, i ostalim sredstvima kako bi saobraćaj gradskim ulicama tekao nesmetano i u težim zimskim uslovima, ocenjeno je danas na smotri mehanizacije zimske službe.

766

Novosadska javno-komunalna preduzeća dobro su opremljena i spremna za obavljanje poslova iz Programa rada zimske službe, ocenjeno je u Gradskom veću za saobraćaj i puteve nakon obilaska mehanizacije ovih preduzeća.

 

“Apsolutno, sa novom opremom, sa nekim novim vozilima i tako dalje, spremni dočekujemo sledeću zimu. Nadamo se da će biti kao što je i prošla, bila je hladnija, ali nije bila toliko snegovita i nije nam pravila tolike probleme. Naravno, nekakav enormni sneg uvek će stvoriti problem, ali to sa mnogo jačim i mnogo ozbiljnijim mehanizacijama ljudi u svetu teško izlaze na kraj, ali sve ono što je u granicama normalnog moći ćemo da kontrolišemo”, rekao je Aleksandar Kravić, član Gradskog veća za saobraćaj i puteve.

Zimska služba u gradu ove zimske sezone startuje sa nekoliko novih višenamenskih vozila u našim javno-komunalnim preduzećima. Takve mašine koštaju mnogo, što je i glavni uzrok njihovog nedostatka u zimskim službama gradova u Srbiji.

“Nekoliko vozila je kupio Put, isto tako i Zelenilo, a radi se o tome da su to, praktično, vizila koja se koriste i za druge namene, u toku leta i tako dalje, a zimi se koriste u svrhu čišćenja snega. Tako da, mi smo ove godine malo opremljeniji, ništa spektakularno, ali svake godine, malo po malo pokušavamo da napravimo što bolju mehanizaciju”, naveo je Kravić. 

Smotra mehanizacije zimske službe obavljena je u javno-komunalnim preuzećima Gradsko zelenilo, Čistoća, Put i Parking servis.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.