Zimska škola “Rod i nasilje” na UNS-u

VIDEO K9: Na Univerzitetu u Novom sadu danas je svečano otvorena Zimska škola "Rod i nasilje" koju pohađa 40 studenata iz regiona.

0
67

U zgradi Rektorata jutros je svečano otvorena Zimska škola “Rod i nasilje” koju će na Univerzitetu u Novom Sadu do 23. februara pohađati 40 studentkinja i studenata iz regiona.

Oni će, pored usvajanja novih znanja i učestvovanja u diskusijama, imati priliku da se umreže i uspostave saradnju sa mladima sa područja Balkana.

Školu “Rod i nasilje” zajednički organizuju Univerzitet u Novom Sadu i Laboratorija za istraživanje roda u okviru Instituta za filozofiju i društvenu teoriju Univerziteta u Beogradu, u saradnji sa TPO fondacijom u Sarajevu i sarajevskim Univerzitetskim džender resursnim centrom (UNIGeRC) i uz podršku regionalnog projekta UNIGEM.

Projekat je počeo 2021. i trajaće do maja naredne godine i do sada je okupio 19 partnerskih univerziteta u zemljama regiona. Predavačice i predavači na ovoj zimskoj školi su, kako je rečeno,nisu samo stručnjaci univerziteta koji se teorijski bave ovim temama, već i osobe iz prakse, koji su svakodnevno u dodiru sa osetljivim grupama.

Ideja Škole je da otvori prostor za zajedničko promišljanje o tome šta pojedinci i društvo mogu da urade kako bi prevazišli „kulturu ćutanja“ ili „kulturu poricanja“ koja okružuje rodno zasnovano nasilje te doprinesu stvaranju društva u kojem bi različiti oblici rodno zasnovanog nasilja bili minimizirani, ako ne i iskorenjeni.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.