Proverite svoja vozila u ove ledene dane. Zimska oprema obavezna

VIDEO K9: Na teritoriji naše zemlje na snazi je četvrti stepen pripravnosti, kažu u Putevima Srbije. Sva raspoloživa mehanizacija je na terenu 24 časa i ekipe putara su spremne da  reaguju po potrebi. Pri ovakvim vremenskim uslovima u saobraćaju, obaveza vlasnika motornih vozila jeste da, pre svega, poseduju zimsku opremu, podsećaju u Auto moto savezu Srbije. Tu smo dobili i nekoliko korisnih saveta o upotrebi i zaštiti automobila u ovim hladnim danima.

324

Sva vozila koja učestvuju u saobraćaju od 1. novembra do 1. aprila moraju da poseduju propisanu zimsku opremu u uslovima snega i leda na putevima, pre svega zimskim gumama čija dubina šare ne sme biti manja od 4 mm.

Dobar je savet i da proverite u kakavom stanju se nalaze lanci i na koji način mogu da se najbrže postave, ukoliko iskrsne potreba za njihovo montiranje na pojedinim deonicama. Milinkov savetuje i kontrolu antifriza u sistemu za hlađenje motora.

“Pored toga treba prekontrolisati i tečnost za pranje prednjeg i zadnjeg vozačkog stakla, prekontrolisati svetlosnu signalizaciju, a dobro bi bilo uraditi i kompletan tehnički pregled, što se može obaviti i kod nas u Temerinskoj ulici broj 11”, podsetio je Slavko Milinkov iz AMSS.

Korisno je gume na vratima premazati glicerinom, a u brave ubrizgati sredstvo protiv zamrzavanja.

Pri ovim niskim temperaturama važno je da uređaji za zagrevanje unutrašnjosti vozila budu ispravni, a savet sugrađanima koji putuju van grada je i da obezbede dovoljnu količinu goriva, koja će im pri ovakvim vremenskim prilikama, kada su mogući zastoji biti neophodna.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.