Proverite svoja vozila u ove ledene dane. Zimska oprema obavezna

VIDEO K9: Na teritoriji naše zemlje na snazi je četvrti stepen pripravnosti, kažu u Putevima Srbije. Sva raspoloživa mehanizacija je na terenu 24 časa i ekipe putara su spremne da  reaguju po potrebi. Pri ovakvim vremenskim uslovima u saobraćaju, obaveza vlasnika motornih vozila jeste da, pre svega, poseduju zimsku opremu, podsećaju u Auto moto savezu Srbije. Tu smo dobili i nekoliko korisnih saveta o upotrebi i zaštiti automobila u ovim hladnim danima.

0
357

Sva vozila koja učestvuju u saobraćaju od 1. novembra do 1. aprila moraju da poseduju propisanu zimsku opremu u uslovima snega i leda na putevima, pre svega zimskim gumama čija dubina šare ne sme biti manja od 4 mm.

Dobar je savet i da proverite u kakavom stanju se nalaze lanci i na koji način mogu da se najbrže postave, ukoliko iskrsne potreba za njihovo montiranje na pojedinim deonicama. Milinkov savetuje i kontrolu antifriza u sistemu za hlađenje motora.

“Pored toga treba prekontrolisati i tečnost za pranje prednjeg i zadnjeg vozačkog stakla, prekontrolisati svetlosnu signalizaciju, a dobro bi bilo uraditi i kompletan tehnički pregled, što se može obaviti i kod nas u Temerinskoj ulici broj 11”, podsetio je Slavko Milinkov iz AMSS.

Korisno je gume na vratima premazati glicerinom, a u brave ubrizgati sredstvo protiv zamrzavanja.

Pri ovim niskim temperaturama važno je da uređaji za zagrevanje unutrašnjosti vozila budu ispravni, a savet sugrađanima koji putuju van grada je i da obezbede dovoljnu količinu goriva, koja će im pri ovakvim vremenskim prilikama, kada su mogući zastoji biti neophodna.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.