Zimska kampanja Dunav osiguranja

VIDEO K9: Na putevima širom Srbije i nakon novogodišnjih praznika ove zime zabeležen je pojačan intenzitet saobraćaja. AMSS savetuje vozačima pre planiranog puta obezbede adekvatnu zimsku opremu i kontrolišu tehničku ispravnost vozila, a ovom apelu pridružuje se i Kompanija Dunav osiguranje.

86

Tehnička ispravnost automobila, pored ljudskog faktora, jedan je od glavnih činilaca bezbednijeg učestvovanja u saobraćaju, kažu stručnjaci i savetuju vozačima da obavezno, bez obzira na to koliko star automobil imaju, izvrše kontrolu tehničke ispravnosti svog vozila.

Sve je veća svest naših građana o značaju sigurnog i bezbednog putovanja i učešća u saobraćaju, posebno zimi, a na važnost putnog zdravstvenog osiguranja i osiguranja nijhove imovine kuće ili stana, dok su na putovanju, pažnju skreću i osiguravajuće kuće koje pripremaju specijalne popuste za ove vidove osiguranja, kao i dodatne proizvode i usluge.

“Sistem tehničkog pregleda vozila je sastavni deo sistema bezbednosti saobraćaja na putevima. Kao takav precizno je određen Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima. Ovaj Zakon čak daje i definiciju tehničkog pregleda – delatnost od opšteg interesa. Ovo podsećanje na odredbe Zakona je iz namere da se tehnički pregled shvata kao zaista važna stvar za svakog vlasnika ili korisnika motornog vozila. Spomenuli ste zimski period. To je period kada se u eksploataciji vozila tehnička neispravnost češće pokaže. Osim toga u zimskom periodu putevi su često prekriveni snegom ili ledom i na takvoj podlozi neispravnost uređaja za zaustavljanje (tj. kočnica) može biti dodatno opasna”, napomenuo je Andrija Vujičić, direktor Dunav auta.

Naime, propisi koji definišu sile kočne, definišu i odstupanja, tj. razlike uzmeđu sila kočenja na svakom točku. Veća odstupanja sile kočenja između dva točka na podlogama sa niskim trenjem (kakve imamo u zimskom periodu) lako dovode do gubitka kotrole (okretanja vozila) i pri manjim brzinama. Zato je jako važna ispravnost kočnica, posebno u zimskom periodu. Pored toga treba opratiti pažnju i na uređaje na vozilima koji su izloženiji u ovom periodu, kao što su akumulator, sistemi grejanja i slično. Nа tržištu tеhničkih prеglеdа, „Dunаv аutо“ imа učеšćе оd 7,5 оdstо i оd ukupnоg brоја gоdišnjе izvrši 150.000 tеhničkih prеglеdа vоzilа.

“Iako učešće od 7,5%, ne izgleda kao izuzetno veliko, važno je ukazati da je tržište usluga tehničkog pregleda dosta heterogeno. Imamo oko 1.000 učesnika na tržištu i gotovo da sem Dunav auto i AMSS nema većeg ukrupnjavanja. To nažalost utiče na neujednačenu praksu kod pregleda vozila i delovanja nelojalne konkurencije. Sa novim Pravilnikom očekujemo i prva homogenizovanja na tržištu, ali ne u većem obimu. Što se tiče naše usluge, nama je uvek bio cilj da proces tehničkog pregleda i registracije vozila olakšamo našim klijentima. Na jednom mestu je moguće uraditi sve što je vezano za taj proces. Tehnički pregled, osiguranje i na kraju registraciju bez odlaska u MUP. Takođe, u svim našim centrima postoji i uplatno mesta, pa je moguće izvršiti plaćanje i taksi za registraciju”, kaže Vujičić.

Kompanija “Dunav osiguranje” do 29. februara organizuje akciju „Popust za nezaboravan spust“ u okviru koje omogućava korisnicima da ostvare znatne popuste na visinu premije za putna i imovinska osiguranja, kao i na mnogobrojne usluge „Dunav auta“ za zimsku sezonu.

“Dunav auto svoje aktivnosti na tržištu usklađuje sa Kompanijom Dunav osiguranje u cilju zajedničkog sinergijskog delovanja. Zato smo Zimski akciju Kompanije koja se odnosi na popuste za putna i imovinska osiguranja i mi ispratili. Svi osiguranici Kompanije koji u do 29. Februara ove godine zaključe putno ili imovinsko osiguranje u izabranim Dunav centrima imaju pravo na popuste za usluge i robu koja je karakteristična za ovaj period godine. Popust od 20% osiguranici mogu iskoristi za nabavku lanaca za sneg, zimske auto kozmetike, ali i za usluge centriranja trapa”, dodao je direktor Dunav auta.

Na putu je važno i osiguranje od zdravstvenih rizika, ali kuće ili stana, podsetio je Vujičić. Zimskom akcijom „Popust za nezaboravan spust“, “Dunav osiguranje” omogućuje njihovu zaštitu tokom zimskog putovanja u inostranstvo zaštite svoj dom.

Tako se osiguranjem doma „zimskom čuvarkućom“, recimo, stan od 50 kvadrata u Beogradu može osigurati za samo 725 dinara, u periodu odsutnosti od 7 dana, a polisa pokriva dom i od rizika provalne krađe i razbojništva.

Sve informacije u vezi sa promotivnim uslovima Zimske akcije zainteresovani građani mogu saznati na više od 600 prodajnih mesta Kompanije ili besplatnim pozivom Kontakt centra Dunav osiguranja na broj 0800 386 286, kao i na internet adresi www.dunav.com.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.