ZIG i Poslovni prostor: Iz JP u Gradsku upravu

VIDEO K9: Do kraja godine javna preduzeća Zavod za izgradnju grada i Poslovni prostor postaće deo Uprave grada Novog Sada, rekao je danas gradonačelnik Miloš Vučević. Prema njegovim rečima, gradska Skupština moraće da donese čitav niz odluka kako bi pravno bio omogućen kontinuitet investicija koje su u toku.

1038

Gradsko veće oformilo je tim koji se bavi pripremom Predloga za izmenu statusa JP ZIG i JP Poslovni prostor, podsetio je gradonačelnik i dodao da očekuje da će konkretni predlozi u sredu biti pred Većem.

“Ostaje dilema oko Poslovnog prostora, da li on ide celovit u Upravu za urbanizam, građevinske i stambene poslove, ili će zadržati svoj određeni subjektivitet, odnosno, da li će delovi ZIG-a biti posebno izdvojeni po pogledu upravljanja putevima koji pripadaju gradu i u pogledu nadzora nad investicijama”, kazao je Vučević.

Radi se o tehničkim pitanjima koja su ostala sporna, naveo je gradonačelnik, ali je transformacija ta dva preduzeća izvesna. Zaposleni u njima će, kako je rekao, za sada ostati u zgradama u kojima su do sada radili.

“Mislim da nije realno da mi u dva meseca možemo to na drugi način da rešimo, osim da fizički ostanu na svojim mestima, ali će biti u drugom statusu i sa drugim ovlašćenjima”, naveo je Vučević.

Najkompleksnije je, kako je istakao, rešavanje pravnog pitanja koje će omogućiti nesmetani nastavak započetih investicija ova dva preduzeća.

“Mi moramo da vodimo računa da su u postupku neke investicije, da će neke biti otpočete, javne nabavke, te da grad mora voditi računa da se to nastavi, da ne bude diskontinuiteta. Tako da će posebno našim odborima, pred Skupštinom, biti čitav niz odluka koje moraju da se izmene, dopune, promene. Obratiće se posebna pažnja na nastavak investicija, odnosno, ko će biti pravni naslednik, sukscesor ZIG-a, ali Poslovnog prostora koji isto ima svoje investicijei svoje investicione cikluse”, istakao je gradonačelnik.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.