Zgrada Radničkog univerziteta čeka investitore

VIDEO K9: Zgrada Novosadskog otvorenog univerziteta koja je stradala u velikom požaru 6. aprila 2000. godine i pravno je spremna za prodaju ili javno-privatno parnerstvo.

0
138

Odbornici Skupštine Novog Sada na poslednjoj sednici usvojili su izmene kojima je sada gradu omogućeno otuđenje, odnosno davanje u koncesiju ili javno-privatno partnerstvo, kao i prodaja bivšeg Radničkog univerziteta koja 19 godina nakon požara stoji ruinirana.

“Radi se o tehničkoj ispravci. Mi smo se obratili Vladi Republike Srbije, odnosno Direkciji za imovinu sa predlogom da zahtevamo da nam se omogući i otuđenje zgrade, a ne samo rekonstrukcija, kako bi mogli da dobijemo najbolji mogući poslovni aranžman oko zgrade Radničkog univerziteta. Imamo načelno pristanak, a ovo je inicijativa”, rekao je Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada.

Zgrada Radničkog univerziteta nalazi se na atraktivnoj lokaciji, a potencijalni problem kod eventualnih investitora je nedostatak parking prostora za objekat, a pitanje je da li je zgrada u građevinski spremna za dalju gradnju na postojećim temeljima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.