Žestoke reakcije Bošnjaka na odluke Skupštine RS

Žestoke reakcije Bošnjaka izazvalo je obraćanje predsednika RS Milorada Dodika na posebnoj sednici parlamenta RS, koji je danas odlučio da traži da se odbaci izveštaj o događajima u Srebrenici i da se formira nova komisija radi utvrđivanja pune istine.

0
396

Akademik Muhamed Filipović smatra da je održavanje posebne sednice NSRS o Srebrenici besmisleno, nakon, kako je rekao, svega što su utvrdile međunarodna zajednica i njene institucije za istraživanje ratnih zločina. (Tanjug)

Bivši načelnik Srebrenice ĆSDP BiH saopštila je da je posebna sednica NSRS neprihvatljiva i potpuno nesvrsishodna.amil Duraković i lider Pokreta „Odgovor“ smatra da je izveštaj o događajima u Srebrenici 1995. nešto s čim se, kako je kazao, „otišlo najdalje što je ijedan narod, odnosno ijedna zvanična institucija otišla u suočavanju sa prošlošću“.

„To je najozbiljnija stvar koju je iko uradio u našoj zemlji na pomirenju. Zato, zbog srpskog naroda, pozivam vas, nemojte to poništiti“, kazao je Duraković.

Opoziciju je pozvao da se, kako je rekao, ne ponaša kukavički i da „konačno stane na rep Miloradu Dodiku i poruči mu da se neće hvatati u njegova kola referenduma, ćirilice i zločina“.

Šef poslaničkog kluba Bošnjaka u Veću naroda RS Mujo Hadžiomerović izjavio je za portal Klix da Dodik ne može poništiti istinu o Srebrenici.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je danas zaključke u kojima traži da entitetska vlada stavi van snage Izveštaj komisije za Srebrenicu iz 2004. godine, te da se formira nova komisija koja bi u roku od godinu dana utvrdila kompletnu istinu o događajima u i oko Srebrenice u periodu od 1992. do 1995. godine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.