Ženska mreža za “Nacionalni opstanak”

VIDEO K9: U okviru Demokratske stranke Srbije oformljena je ženska mreža, nosilac platforme pod nazivom „Nacionalni opstanak“, koja ukazuje na demografske probleme u Srbiji sa akcentom na odlazak mladih iz naše zemlje.

0
73

Demokratska stranka Srbije predložila je platformu pod nazivom “Nacionalni opstanak” a njen glavni nosilac je novoformirani ženski ogranak ove stranke.

Platformom akcenat stavljaju na demografske probleme u Srbiji i na sve veći broj mladih koji napuštaju zemlju. Zahtevaju hitno sporovođenja popisa stanovništva, donošenje krovnog Zakona o demografskoj bezbednosti i vraćanje suvereniteta nad proizvodnjom hrane i očuvanje prirodnih bogatstava u interesu naroda.

Skrenuli su pažnju na probleme, ponudili rešenja i sada, kako kažu, sledi borba za njihovu implementaciju, koja, navode, mora biti institucijalizovana.

Navode i da je ženski ogranak formiran jer Demoraktaska stranka Srbije ima veliki broj žena u svojim redovima. Dodaju da žene treba uključiti u javni i politički život i objašnjavaju zašto je baš ovaj deo DSS-a nosilac platforme “Nacionalni opstanak”.

Najavljeno je formiranje još nekoliko ženskih inicijativa okupljenih oko Demokratske stranke Srbije, koje će se baviti socijalnim temama i ugroženim kategorijama stanovništva, a sve sa ciljem, zaključuje one, osaniživanja žena i njihove veće angažovanosti u političkom životu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.