Žene u medijskom prostoru

VIDEO K9: Publikacija pod nazivom "Osvajanje medijskog prostora" koju čine tekstovi posvećeni položaju žena u društvu i ženskom aktivizmu - teme koje su nedovoljno zastupljene u medijima, biće predstavljena sutra u prostorijama Omladinskog centra OPENS. Ova publikacija nalazi se u elektronskoj formi na "Ženskoj platformi za razvoj Srbije"

0
66

Zbornik pod nazivom “Osvajanje medijskog prostora” u kom su sabrani tekstovi koji su tokom dve godine objavljivani u listu Danas, a koje su pisali aktivistkinje i aktivisti „Ženske platforme za razavoj Srbije“, biće promovisan sutra u 19 časova u prostorijama OPENS-a.

Samo ime zbornika nosi simboličan naziv jer je u medijima vrlo malo prostora posvećenog ženama, a ako i jesu tema, one su predstavljene u vema stereotipnim ulogama, kaže vanredna profesorka na Odesku za medijske studije Filozofskog fakulteta u Novom Sadu i jedna od koautorki publikacije, prof. dr Smiljana Milinkov.

Tekstovi iz poglavlja „Zakoni, standardi i stvarnost“ biće polazna tačka za razgovor o jazu koji postoji između rešenja u zakonima, proklamovanih standarda i stvarnosti žena i drugih osetljivih grupa u našem društvu.

Pitanje rodne ravnopravnosti ne tiče se samo poboljšanja položaja žena, već je značajno za razvoj čitavog društva, kaže Milinkov.

Pored profesorke Milinkov, na promociji ove publikacije govoriće urednice i autorke rubrika Marijana Pajvančić, profesorka Pravnog fakulteta u penziji koja će govoriti o rodnoj ravnopravnosti u kontekstu ustava i zakona, zatim nekadašnja pomoćnica pokrajinskog ombudsmana Danica Todorov koja se bavila temam promovisanja i skraćivanja prava LGBT osoba te Marija Srdić, urednica zborinka, koja će govoriti o medijskoj slici žene.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.