Žene u fokusu

VIDEO K9: Osmi mart, datum je koji podseća na dostignuća u borbi za rodnu ravnopravnost, ali i na pravac kojim ta borba treba dalje da se razvija. Izložbom Žene u fokusu, postavljenom u holu tržnog centra na Bulevaru oslobođenja, EU Info point obeležio je Dan žena u Novom Sadu.

0
48

Osmi mart, u svetu i kod nas, datum je koji podseća na borbu za rodnu ravnopravnost i sve ono što su žene postigle u toj borbi kroz vekove do danas.

Razlike u načinu obeležavanja Dana žena vezane su za istorijske specifičnosti i postoje u svim državama u odnosu na ostale, pa tako i u Srbiji, kažu u EU Info pointu.

Rodnoj ravnopravnosti ne teže samo žene već i svako savremeno društvo koje želi da napreduje, rekla je Duška Latas.

Evropska unija brojnim projektima podržava ravnopravnost polova u Srbiji i regionu.

Jedan od ključnih problema prisutan ne samo kod nas je ekonomska zavisnost, ali i neravnopravan položaj zaposlenih žena u odnosu na svoje muške kolege.

EU Info point je, povodom 8. marta, postavio izložbu 20 najboljih fotografija sa konkursa “Žene u fokusu”, koji su prošle godine raspisali Delegacija EU i Nacionala geografija Srbije, a na kojem je pobedio sugrađanin Dejan Valek, dok će 10. marta biti upriličena tribina sa temom Žene u svojim radnim okruženjima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.