Žene u biznisu, medijima, kulturi

VIDEO K9: Konferencija „Žensko preduzetništvo u biznisu, medijima i kulturi“ danas je svečano otvorena u hotelu Šeraton u Novom Sadu. Ova konferencija je deo projekta podržanog od Vlade Republike Srbije i posvećena je podsticanju ženskog preduzetništa u ovim oblastima.

512

Učesnice konferencije koju organizuje „Color Media Communications“ su 50 uspešnih preduzetnica, kao i 50 studentkinja koje žele da se po završtetku studija oprobaju u biznisu, medijima i kulturi.

“U medijima ima jako mnogo žena, među novinarima, ali gde ih nema možda puno među urednicima i na nekim odlučujućim funkcijama. Upravo zato smo danas ovde i zato su sa nama neke od žena koje su glavne i odgovorne urednice u medijima, koje drže marketinške agencije, koje su osnivači marketinških agencija, upravvo da bi na taj način podstakli onu drugu polovinu žena koje će danas ovde biti da nama, a to su studentkinje koje bi želele da se bave medijima ili da se bave kulturom”, istakla je Jelena Jovičić, portparolka Color Media Communications.

Ona je navella i da motivacija za bavljenje ovim poslovima ne nedostaje mladima u Srbiji.

“Čini mi se da su mladi sve više motivisani jer se preduzetništvo, generalno, priča u poslednjih nekoliko godina dosta, imamo mnogo različitih brendova koje možemo da nađemo na Instagramu ili na Fejsbuku, ne vidimo ih možda u prodavnicama, ali ih putem društvenih mreža vidimo. Upravo je i to cilj ovog projekta, da žene u tom sektoru dobiju na neki način podršku i ohrabre se da se ovim bave”, rekla je Jovičić.

Da slede svoje želje bez obzira na prepreke u zemlji u kojoj žive, poručio je učesnicama skupa i Robert Čoban, predsednik Color Press Grupe.

“Upravo jedna od tema je bila, vrlo često su mladi ljudi, muškarci i žene, demotivisani da ostanu u ovoj zemlji i često kažu ‘dižemo ruke od svega, odlazimo u inostranstvo’, mi mislimo da može. Želimo da verujemo da verujemo da je sad sve izgubljeno i da treba da dignemo ruke. Postoje i primeri upravo ovih žena govore to da u različitim profesijama od kojih su neke vrlo lepe i vrlo in, naročito ove u medijima i kulturi, vi možete da ostvarite neku karijeru i u zemlji kakva je naša sa svim problemima sa kojima se suočavamo”, istakao je Čoban.

Iskustva žena koje su postigle uspeh u Srbiji, bilo u poslovnom svetu, medijima ili kulturi, predstavljaju podstrek studentkinjama koje svoju karijeru vide upravo u tim oblastima, što je i cilj ovog skupa.

Nakon konferencije na kojoj su, u neformalnoj atmosferi razmenjena iskustva, učesnice su u Galeriji Matice Srpske obišle izložbu “Žena po meri društva” koju je postavio British council.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.