Žene u biznisu, medijima, kulturi

VIDEO K9: Konferencija „Žensko preduzetništvo u biznisu, medijima i kulturi“ danas je svečano otvorena u hotelu Šeraton u Novom Sadu. Ova konferencija je deo projekta podržanog od Vlade Republike Srbije i posvećena je podsticanju ženskog preduzetništa u ovim oblastima.

536

Učesnice konferencije koju organizuje „Color Media Communications“ su 50 uspešnih preduzetnica, kao i 50 studentkinja koje žele da se po završtetku studija oprobaju u biznisu, medijima i kulturi.

“U medijima ima jako mnogo žena, među novinarima, ali gde ih nema možda puno među urednicima i na nekim odlučujućim funkcijama. Upravo zato smo danas ovde i zato su sa nama neke od žena koje su glavne i odgovorne urednice u medijima, koje drže marketinške agencije, koje su osnivači marketinških agencija, upravvo da bi na taj način podstakli onu drugu polovinu žena koje će danas ovde biti da nama, a to su studentkinje koje bi želele da se bave medijima ili da se bave kulturom”, istakla je Jelena Jovičić, portparolka Color Media Communications.

Ona je navella i da motivacija za bavljenje ovim poslovima ne nedostaje mladima u Srbiji.

“Čini mi se da su mladi sve više motivisani jer se preduzetništvo, generalno, priča u poslednjih nekoliko godina dosta, imamo mnogo različitih brendova koje možemo da nađemo na Instagramu ili na Fejsbuku, ne vidimo ih možda u prodavnicama, ali ih putem društvenih mreža vidimo. Upravo je i to cilj ovog projekta, da žene u tom sektoru dobiju na neki način podršku i ohrabre se da se ovim bave”, rekla je Jovičić.

Da slede svoje želje bez obzira na prepreke u zemlji u kojoj žive, poručio je učesnicama skupa i Robert Čoban, predsednik Color Press Grupe.

“Upravo jedna od tema je bila, vrlo često su mladi ljudi, muškarci i žene, demotivisani da ostanu u ovoj zemlji i često kažu ‘dižemo ruke od svega, odlazimo u inostranstvo’, mi mislimo da može. Želimo da verujemo da verujemo da je sad sve izgubljeno i da treba da dignemo ruke. Postoje i primeri upravo ovih žena govore to da u različitim profesijama od kojih su neke vrlo lepe i vrlo in, naročito ove u medijima i kulturi, vi možete da ostvarite neku karijeru i u zemlji kakva je naša sa svim problemima sa kojima se suočavamo”, istakao je Čoban.

Iskustva žena koje su postigle uspeh u Srbiji, bilo u poslovnom svetu, medijima ili kulturi, predstavljaju podstrek studentkinjama koje svoju karijeru vide upravo u tim oblastima, što je i cilj ovog skupa.

Nakon konferencije na kojoj su, u neformalnoj atmosferi razmenjena iskustva, učesnice su u Galeriji Matice Srpske obišle izložbu “Žena po meri društva” koju je postavio British council.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.