Žene pomažu ženama

VIDEO K9: SOS ženski centar pojačaće redove s 11 volonterki koje su prošle obuku u ovom centru i čiji će zadatak biti da osnaže i pomognu ženama koje trpe bilo koji vid nasilja. Kako bi bio dostupan žrtvama nasilja i u ovo vreme pandemije SOS ženski centar organizovao je svoje usluge i onlajn.

0
17


SOS ženski centar je mesto podrške i osnaživanja ne samo za direktne korisnice već i za sve mlade devojke koje prepoznaju vrednost i značaj udruženja, ističu u ovoj organizaciji.

Zahvaljući tom interesovanju realizovana je obuka za nove volonterke u okviru projekta “Aktivno učestvujemo u oblikovanju prostora hrabrosti, ravnopravnosti i slobode!” uz podršku Gradske uprave za sport i omladinu- Kancelarije za mlade u okviru realizacije Lokalnog akcionog plana politike za mlade Grada Novog Sada za 2020. godinu.

Obuka se sastojala od teoretskog dela i praktičnih smernica o tome kako pružiti podršku putem SOS telefona. Stavljen je akcenat na usvajanje znanja vezanih za institucionalo pravni okvir, jer se, kaže Perić, skoro svaki drugi poziv, zapravo i odnosi na pravnu podršku.

Obuke za volonterke SOS ženski centar realizuje jednom godišnje, a mogu da se prijave sve punoletne devojke i žene.

U susret 25. novembru, „Međunarodnom danu borbe protiv nasilja nad ženama“ i danu kada počinje globalna kampanja „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama”, SOS ženski centar želi da bude dostupan za sve korisnice kojima je potreban, pa je zato usluge organizovao i onlajn kako bi odgovorio na izazove pandemije, jer je najvažnije ne ostati u tišini, poručuju iz SOS ženskog centra.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.