Žene koje pomeraju granice

VIDEO K9: U Zvezdara teatru su 6. marta dodeljene nagrade za naj ženu godine među kojima su bile i dve Novosađanke.

0
257

Pravovremena informacija je važna i ponekad može spasiti život, istakla je novinarka Nevena Vrtulek koja je nedavno dobila priznanje za naj ženu godine za društveno angažovanje, a u vezi sa donošenjem Aleksandrovog zakona čiji cilj je bolja informisanost o postojanju novih sintetičkih droga na crnom tržištu, koji je usvojen 22. jula prošle godine.

“Zaista sam bila srećna zbog toga, jer roditelji će imati i već imaju, radi se, zaista sad kad otvorite ‘nove droge’, izbaci vam sve njih, ima ih zaista mnogo. Neću da plašim gledaoce, ali tu oko 400 novih droga koje su potpuno nepoznete”, rekla je Vrtulek u emisiji Otvoreni ekran.

Gubitak sina i želja da se takvo nešto nikome ne ponovi bio je njen motiv za angažovanje na usvajanju Aleksandrovog zakona.

Vrtulek je istakla i da nije bila jedina Novosađanka kojoj je 6. marta uručeno priznanje za naj ženu godine.

“Tu je i doktorka Dragana Zgonjanin Bosić, koja je jedna od devet najboljih forenzičarki, znači, naša doktorka Bouns, koja j eotkrila dosta slučajeva zahvaljujući svom umeću, izuzetno divna osoba za koju mogu da kažem sve najbolje i mogu da kažem da mi je drago da smo baš nas dve u istoj grupi žena koje su ‘pomerile granice’ u 2018. godini”, navela je Vrtulek.

Nagrade Naj ženama iz različitih oblasti društvenog angažovanja već 12 godina dodeljuje magazin Blic žena i do sada je nagrađeno čak 130 takvih žena u Srbiji.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.