“Žene u nauci – ključ bolje budućnosti”

VIDEO K9: U Novom Sadu je u toku Međunarodni sajam knjiga i izložba umetnosti "Art ekspo", a danas je otvoren i Međunarodni sajama obrazovanja "Putokazi", u okviru kojeg je održan okrugli sto pod nazivom Žene u nauci – ključ bolje budućnosti!

0
106

Unapređenje položaja naučnica u privredi te ekonomsko osnaživanje i ohrabrivanje žena da se bave preduzetništvom bile su glavne teme okruglog stola “Žene u nauci – ključ bolje budućnosti!” održanog danas na Novosadskom sajmu.

Žena u nauci u Srbiji danas ima malo više od trećine, kažu u Udruženju naučnica Srbije “Srna”.

Namera ovog udruženja je, kako je rekla Sanja Podunavac – Kuzmanović, da ohrabri i osnaži koleginice u nauci, ali i ostale žene, da se bave liderskim i rukovodećim poslovima.

Udruženje naučnica Srbije SRNA ovaj temetski skup je, povodom Međunarodnog dana žena, organizovalo u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za turizam.

Skup je održan u okviru danas otvorenog dvodnevnog 18. Međunarodnog sajma obrazovanja “Putokazi” na kojem je predstavljeno gotovo 500 obrazovnih profila, kao i programi za učenike svih uzrasta i programi na jezicima nacionalnih manjina.

Na štandovima sajma predstavlja se i 13 srednjih škola sa teritorije Novog Sada.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.