Zemljotres na području Siska

VIDEO K9: Zemljotres jačine 5 stepeni prema Rihterovoj skali, a potom još dva jača potresa pogodili su jutros područje Siska u Hrvatskoj. Povređenih nije bilo a pričinjena je znatna materijalna šteta.

0
14

Potres jačine 5 prema Rihteru, na dubini od 2 kilometram, sa epicentrom 12 kilometara jugozapadno od Siska, kod Petrinje, osetio se jutros u 6,28 h u severozapadnom delu Hrvatske.

Novo snažno podrhtavanje tla, jačine 4,7, osetilo se i u 7,49h.

U Geofizičkom odseku PMF-a u Zagrebu smatraju jutrošnji potres nije deo iste serije kao onaj koji je 22. marta pogodio Zagreb jer je reč o drugom epicentralnom području. Navode i da će potresa na tom području sigurno biti još, te da je nakon zagrebačkog zemljotresa, od marta do danas zabeleženo oko 2.400 potresa od kojih su građani osetili samo manji broj.

Zemljotres je izazvao veliku uznemirenost i paniku među meštanima Petrinje, gde je pričinjena velika materijalna šteta na stambenim objektima, a nastradala je i zgrada gradske većnice.

U Republičkom seizmološkom zavodu Srbije kažu da se blago podrhtavanje tla osetilo i u Novom Sadu, Bačkoj Palanci i Novom Beogradu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.