Zemljoradničko zadrugarstvo obavezan predmet u srednjim školama

VIDEO K9: U pokrajini će biti pokrenuta zvanična inicijativa za uvođenje predmeta o zemljoradničkom zadrugarstvu u srednje škole na teritoriji Vojvodine. Tim povodom održan je sastanak sa predstavnicima zajednice srenjih poljoprivrednih škola sa teritorije Vojvodine.

0
314

Plan je da se u srednje škole uvede novi obavezni predmet o zemljoradničkom zadrugarstvu u srednje stručne poljoprivredne škole u okviru koga bi srednjoškolci bili edukovani i o pitanjima vezanim za agrarnu politiku.

 

„Uvođenjem predmeta o zemljoradničkom zadrugarstvu u srednje škole obuhvattila bi se i edukacija srenjoškolaca po pitanju agrarne politike a u cilju upoznavanja sa posticajnim merama koje stoje na raspolaganju poljoprivrednicima. Smatramo da je završna godina školovanja, kada je i predlog da se implementira ovaj predmet, adekvatan momenat da se mladi budući poljoprivrednici upoznaju sa merama agrarne politike na pokrajinskom i republičkom novou a takođe i o IPARD-u, kao i o svemu što sledi u narednim godinama u procesu pristupanja Evropskoj uniji“, rekao je Vuk Radojević, sekretar za poljoprivredu APV.

Radojević kaže da je na ovu temu imao i neformalni sastanak sa ministrom prosvete, navodeći da se nada da će ovaj predmet zaživeti kako bi se poboljšalo preduzetništvo i za koji su već opredeljena sredstva u narednoj godini.

Prvi časovi o zemljoradničkom zadrugarstvu bi prema navodima Radojevića trebalo da budu održani već u drugom polugodištu ove školeske godine za učenike završnih godina srednjih stručnih poljoprivrednih škola.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.