Zemlje živih u akciji “Nemoj, pre nego što počneš”

VIDEO K9: Svetski dan protiv zloupotreba i krijumčarenja droge obeležila je i Zemlja živih. Na nekoliko lokacija u gradu, zajednica je upoznavala sugrađane sa svojim aktivnostima, prenosila im iskustva štićenika i poruke važne u borbi protiv narkomanije.

0
578

Akcija Zemlje živih nosila je naziv “Nemoj, pre nego što počneš”, a predstavnici zajednice su na više lokacija u gradu sugrađanima delili flajere sa ličnim porukama štićenika.

“Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe i krijumčarenja droge je ustanovljen prosto iz više razloga na svetskom nivou. Tako da većinom sve neke organizacije, udruženja, zdravstvene ustanove koje se bave ne samo rehabilitacijom i tretiranjem bolesti zavisnosti, nego već i borbom koja je naravno, u zakonskim okvirima, protiv krijumčarenja, zajednički svi deluju na teritoriji celog sveta da ukažu zaista kao ono što mi radimo. Dakle na pogubnu štetnost upotrebe bilo koje vrste psihoaktivnih supstanci, zloupotrebe i na kraju krajeva naravno učestvovanja u krijumčarenju, preprodaji, prodaji i tako dalje”, rekao je Andrej Jovanović iz udruženja Zemlja živih.

Jovanović ističe da je najvažnija poruka mladim ljudima i deci da drogu ne probaju nikad, da odole takvoj vrsti iskušenja, jer će ih to samo dovesti u velike probleme.

“Pored toga da delujemo preventivno i da ukažemo na pogubnu štetu zloupotrebe psihoaktivnih supstanci, naša ideja naravno jeste da kroz neposredan razgovor sa štićenicima malo rušimo te predrasude koje postoje u vezi sa ljudima koji imaju problem sa bolestima zavisnosti i naravno da ukažemo na mogućnost rešenja, dakle da postoji mogućnost da onaj ko je u problemu da se obrati za pomoć, kod nas je boravak besplatan, radimo više od 11 godina, imamo više terapijskih zajednica, tako da to su neka tri cilja koja su u okviru akcije”, naveo je Jovanović.

Trenutno postoje četiri terapijske zajednice Zemlje živih. Tri su u Vojvodini i jedna u Beogradu. Tri su namenjene muškarcima i jedna ženama.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.