Bebac: Vratiti novac trudnicama i porodiljama

VIDEO K9: Roditeljski portal Bebac javno se obratio predsednici Vlade Srbije sa apelom da ispravi, kako navode, nepravdu učinjenu trudnicama i porodiljama koje su ostale uskraćene za povećanje plata u javnom sektoru.

0
367

Najavljeno povećanje plata u javnom sektoru zaobišlo je trudnice i porodilje, kažu u Bebcu i dodaju da to predstavlja zanemarivanja osnovnog prava sadašnjih i budućih roditelja.

“Iako su one takođe bile, kao i svi ostali zaposleni, uskraćene za taj deo plate, kada je država bez ikakvog osnova smanjila svim zaposlenima prihode”, rekla je Jasmina Mihnjak iz Bebca.

Država bi morala sa više sluha da obrati pažnju na probleme sa kojima se roditelji suočavaju, navela je Mihnjak, jer ovakve mere ne idu u korist pronatalitetnoj politici za koju se zalaže.

“Ono što mi apelujemo nije samo da se ova nepravda ispravi, već da zaista država obrati pažnju na probleme sa kojima se roditelji suočavaju. Jer ono što jeste realnost, da mi uglavnom slušamo o pronatalitetnoj politici o tome kako se svi zalažu za porast nataliteta, a da u realnosti se roditelji suočavaju sa zakasnelim platama na trudničkom bolovanju, na porodiljskom bolovanju. Neki roditelji i po tri-četiri meseca ostaju bez primanja nakon porođaja i to u trenutku kada im je ovac zaista najpotrebniji”, rekla je Mihnjak.

Uz sve te nerešene probleme, najavljeno povećanje plata iz kojeg su trudnice i porodilje izuzete, prema njenim rečima, dodatno je uznemirio roditelje.

“Mi smo poslali saopštenje koje na društvenim mrežama potpisuje ogroman broj ljudi i nadamo se da će država konačno da obrati pažnju, jer nakon dva saopštenja koja smo poslali niko nam se iz vlasti nije obratio”. kazala je Mihnjak.

Ukoliko ne bude željene reakcije, kažu u Bebcu, trudnice i porodilje mogle bi ostati uskraćene za tri do pet hiljada dinara mesečno.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.