Zeleno svetlo za poslovanje Novosadske toplane u 2018.

VIDEO K9: Članovi Saveta za komunalne poslove većinom glasova dali su zeleno Izveštaju o realizaciji programa poslovanja Javno komunalnog preduzeća Novosadska toplana za 2018. godinu sa Finansijskim izveštajem.

94

JKP Novosadska toplana je u 2018. godini ostvarila dobit u iznosu od 910 miliona dinara što znači da će u gradskom budžetu završiti oko 450 miliona dinara.

“Što se tiče izveštaja, Novosadska toplana je ostvarila dobit, neto dobit, u iznosu od 910 miliona dinara. Naravno, to izaziva poštovanje Zakona o javnim preduzećima što će, hoću da kažem da ćemo, po zakonu, do kraja novembra meseca izvršiti uplatu u gradski budžet pedeset posto od iskazane vrednosti. Znači, negde oko četiristopedesetipet miliona dinara. Ovde mogu da dodam da Novosadska toplana nije korisnik ni tekućih ni kapitalnih subvencija”, istakao je Dobrosav Arsović, direktor JKP Novosadska toplana.

U Izveštaju o poslovanju Novosadske toplane stoji da je u 2018. godini ovo preduzeće ostvarilo ukupne prihode za više od 0,7% u odnosu na plan, u iznosu od oko 9 milijardi 285 i po miliona dinara. Arsović je podsetio i da je Novosadska toplana cene grejanja smanjivala nekoliko puta.

“U poslednje tri godine smo četiri puta smanjili, u prošloj godini jednom, i ove godine na početku godine smo drugi put smanjili cene. Cene grejanja su na najnižem nivou Republike Srbije, ili u donjem delu tabele cena”, naveo je Arsović.

Novosadska toplana je među najuspešnijim gradskim preduzećima koje ni prošle godine nije dobijalo sredstava iz gradskog budžeta. Izmenom odluke o grejnoj sezoni, tokom proleća i leta ostalo im je manje vremena za neophodne radove na sistemu i remont.

“Ovo je kratko vreme između dve grejne sezone. To je sada svega svedeno na 111 dana. Mi da bi obnovili neke kotlove treba nam mnogo više vremena. Međutim, svakako ćemo se potruditi da ispoštujemo odluku koja podrazumeva raniji početak i pripremu i duže trajanje grejne sezone. Ove godine građanima smo umanjili račune za 20 posto. To su bili majski računi. Upravo iz dobre namere, a na predlog radonačelnika Miloša Vučevića da im omogućimo kroz to umanjenje da kompenzuju one troškove koje su imali u tim majskim dana”, rekao je Arsović.

Konačnu reč o poslovanju Novosadske toplane daće odbornici na narednoj sednici Skupštine grada koja je zakazana za ponedeljak.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.