Zelenilo za 36 sati imalo 354 intervencije

VIDEO K9: Gradsko zelenilo je za 36 sati imalo više od 350 intervencija na 135 lokacija, navode iz ovog preduzeće i ističu da će umesto polomljenog drveća na jesen posaditi nova stabla.

0
13

Usled posledica orkanske oluje, ekipe JKP „Gradsko zelenilo“ imale su za 36 sati 354 intervencije na 135 lokacija u Novom Sadu.

U uklanjanju polomljenog i iščupanog drveća i polomljenih grana učestvovalo je više od 100 radnika, i gotovo celokupna mehanizacija preduzeća.

Oluja izuzetne snage polomila je veliki broj velikog, potpuno zdravog drveća u uličnim drvoredima, kvartovskim zelenim površinama i gradskim parkovima.

Ekipe „Zelenila“ su još uvek na terenu jer je šteta izazvana olujom ogromna.

Iz ovog preduzeća navode da je stradao je veliki broj drveća, ali će „Zelenilo“, čim na jesen krene sezona sadnje na mestima uništenog drveća posaditi nova stabla, a tamo gde je moguće i veći broj od onog koji je bio pre oluje.

S obzirom da sada poseduju moderni kamion za sadnju, moći će, navodi se u sopštenju, da posade već odrasla stabla i podsećaju Novosađane da su zbog radova na uklanjanju posledica nevremena i moguće opasnosti po posetioce zatvoreni svi gradski parkovi i gradska plaža „Štrand“.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.