Zelenilo: Tender u skladu sa zakonom

VIDEO K9: Tender koji je raspisan za nabavku plodne zemlje u potpunosti je u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, poručili su iz “Gradskog zelenila”, demantujući navode Nove stranke da ovo javno komunalno preduzeće ne postupa u skladu sa zakonskim odredbama.

357

Iz Zelenila su poručili da svi građani u ispravnost tendera mogu da se uvere ako pročitaju tekst oglasa, kao i Zakon o javnim nabavkama.

Prema rečima direktora ovog preduzeća, tender za količinu zemlje od 9300 metara kubnih odnosi se na nabavku za celu 2015. godinu, a ne za jedan projekat, te ova količina predstavlja maksimalne potrebe, što ne znači da će se sva i naručiti.

Iz “Gradskog zelenila” pručili su i da ovo preduzeće ne predstavlja instrument politike, već instituciju grada Novog Sada koja je uvek u službi interesa sugrađana, te da je uređenost zelenih površina u gradu na zavidnom nivou.

Bogdanović je istakao i da su gubici Zelenila, u junu prošle godine, pre njegovog dolaska na direktorsku poziciju iznosili 570 miliona dinara, a da je od tada preduzeće ostvarilo poslovnu dobit od 120 miliona dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.