Zelenilo kosi brže i više

VIDEO K9: Od pre nekoliko dana Gradsko zelenilo je dobilo novu mehanizaciju koja će im olakšati održavanje zelenih površina u celom gradu. Ovo će naročito značajno biti u narednom periodu kada predstoji košenje ambrozije.

0
395

Za 30 miliona dinara koje je grad opredelio kroz kapitalne subvencije, Gradsko zelenilo kupilo je šest velikih kosačica i tri traktora koji takođe kose travu.

Kako kažu u ovom predzeću, sve mašine su ovih dana na terenu.

“Reč je o šest tarupa, to su velike kosačice za travu koje dnevno mogu da pokose na ravnim površinama oko 40 hiljada kvadratnih metara što je 10 puta više od običnih kosačica. Nabavljena su i dva traktora kosačice i oni mogu između 40 i 50 hiljada kvadrata dnevno da pokose. Takođe je jedan traktor sa rukom, to se koristi za kosine najviše u blizini kanala”, naveo je Ivan Nožinić iz Zelenila.

Nožinić kaže da ove mašine omogućavaju preduzeću da radi više projekata istovremeno, a uskoro počinje i uništavanje ambrozije, te će nova mehanizacija posebno doprineti produktivnosti u radu. Nabavljena su i dva kombija za prevoz radnika.

“U ovakvim vremenskim uslovima kada ima mnogo padavina vrlo teško je bilo sa starom mehanizacijom sve to stići. 470 hektara zelenih površina je u redovnom održavanju 160 hektara se vodi kao korovske površine”, rekao je Nožinić.

Nožinić se nada da će sa obnovljenom mehanizacijom i efikasnijim radom biti manje primedbi građana a da će njihove usluge mnogo bolje.

Nožinić podseća da je akcija Humani ponedeljak nastavljena je ove godine od 22. maja, a traje već četvrtu kupališnu sezonu. Do sada je 31 osoba dobila pomoć. Ponedeljkom je ulaz na Štrand besplatan, a posetioci umesto karte daju dobrotvorni prilog.

“Juče je sakupljena pomoć za 23-godišnjeg Nenada Ignjatića iz Budisave, koji ima teško oboljenje bubrega i kome je na mesečnom nivou potrebno 14.100 dinara samo za lekove, bez ostalih terapija”, naveo je Nožinić.

Zbog lošeg vremena akcija za Ignjatića biće ponovljena, a Nožinić poziva da se prijave roditelji čija deca imaju neku od bolesti koja zahteva skupe terapije, s obzirom na to da još uvek ima mesta za neki od narednih Humanih ponedeljaka.

Prijave se mogu dostaviti radnim danima putem telefona 021/210 02 72, mejlom na adresu marketing@zelenilo.com ili da dođu lično na SPENS u upravu Zelenila.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.